عوامل تسهیل کننده و بازدارنده عملکرد مبتنی بر شواهد (EBP) از دید پرستاران دانشگاه علوم پزشکی شهرکرمان در سال ۱۳۹۲

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 180

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JNE-5-2_004

تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400

Abstract:

مقدمه: مراقبت مبتنی بر شواهد در واقع کاربرد بهترین مستندات علمی در تصمیم گیری های بالینی برای انجام بهترین مراقبت است. یکی از چالش های مهم در این مسیر کارآیی مداخلات پرستاری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل تسهیل کننده و بازدارنده عملکرد مبتنی بر شواهد در پرستاری انجام شد. روش کار: این پژوهش یک مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی است. جامعه پژوهش متشکل از پرستاران بالینی، مدیران پرستاری و مدرسین پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرمان بود. نمونه مورد مطالعه ۳۰۰ نفر محاسبه شد. در سال ۱۳۹۲ به روش نمونه گیری احتمالی ساده با استفاده از پرسشنامه ۱۲ سوالی در زمینه تسهیلات و ۲۴ سوال در زمینه موانع کابرد پرستاری مبتنی بر شواهد بر اساس مقیاس ۵ در جه ای لیکرث از کاملا موافق تا کاملا مخالف مورد مطالعه قرار گرفت. برای دستیابی به اهداف تحقیق داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و بااستفاده از آزمون های آماری پارامتری (t-test و ANOVA) و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل گردید. یافته ها: بیشترین تسهیل کننده از دید پرستاران به ترتیب مربوط به برگزاری دوره های بازآموزی روش های تحلیل و بکارگیری شواهد (۷/۲۷ %) و بیشترین موانع مربوط به موانع اجرایی (۲/۲ ± ۴۶) از جمله عدم دسترسی آسان به اطلاعات پژوهشی به روز و کارآمد (۱۲/۳۸ %) بود. بین نمره موانع و تسهیلات ارتباط معنی دار و معکوس وجود داشت (۰۲/۰= P و ۱۵/۰- = r). بین موانع و تسهیلات بر اساس متغیرهای زمینه ای غیر از متغیر سن و سابقه کار ۰۵/۰ > P در مورد بقیه متغیرها ارتباط معنی دار آماری مشاهده نشد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج، آموزش بعنوان تسهیل کننده مهم و دسترسی ناکافی به شواهد به عنوان بزرگترین باز دارنده عملکرد مبتنی بر شواهد مطرح بوده است. لذابا مدیریت مناسب رفع موانع و تامین تسهیلات، از طرفی حمایت و تشویق از کاربرد شواهددر عمل، رویکردهای پرستاری تغییر می یابد. برای دستیابی به این مهم، پرستاران نیازمند آموزش مستمر و کاربردی در این زمینه هستند.

Keywords:

Evidence-Based Nursing , Evidence-Based practice , facilities , barriers , پرستاری مبتنی بر شواهد , عملکرد مبتنی بر شواهد , تسهیلات , موانع

Authors

عصمت نوحی

University of Medical Sciences, Kerman, Iran

افشین شکوری

University of Medical Sciences, Kerman, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Weaver CA, Warren JJ, Delaney C, International Medical Informatics A, ...
  • Profetto-McGrath J. Critical thinking and evidence-based practice. J Prof Nurs. ...
  • Brown CE, Wickline MA, Ecoff L, Glaser D. Nursing practice, ...
  • Adib-Hajbaghery M. [Factors influencing evidence-based nursing: A qualitative study]. Iran ...
  • Moch SD, Cronje RJ, Branson J. Part ۱. Undergraduate nursing ...
  • Patiraki E, Karlou C, Papadopoulou D, Spyridou A, Kouloukoura C, ...
  • Kitson A. The state of the art and science of ...
  • نمایش کامل مراجع