CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی موانع ارتقاء توانمندی حرفه ای از نظر پرستاران شاغل در بخش جراحی بیمارستان شهید بهشتی کاشان: یک مطالعه کیفی

عنوان مقاله: شناسایی موانع ارتقاء توانمندی حرفه ای از نظر پرستاران شاغل در بخش جراحی بیمارستان شهید بهشتی کاشان: یک مطالعه کیفی
شناسه ملی مقاله: JR_IJRN-5-2_001
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد افشار - Kashan University of Medical Sciences
حمیدرضا صادقی گندمانی - Kashan University of Medical Sciences
نگین مسعودی علوی - Kashan University of Medical Sciences

خلاصه مقاله:
مقدمه: پرستاران بخش جراحی بطور مکرر نیاز به اتخاذ تصمیمات فوری برای بیماران بدحال را تجربه می نمایند. در چنین محیط بالینی، پرستاران احساس می کنند که جهت ارائه مراقبت ایمن و با کیفیت بالا از بیماران و  اتخاذ تصمیمات بالینی روزانه نیاز به توانمندی حرفه ای بالایی دارند. هدف :هدف از این مطالعه شناسایی موانع ارتقاء توانمندی حرفه ای از نظر پرستاران شاغل در بخش جراحی ایران بود. روش: در این مطالعه توصیفی-اکتشافی کیفی ، ۱۵ پرستار شاغل در بخش جراحی،  بیمارستان آموزشی درمانی کاشان، ایران به روش  نمونه گیری هدفمند با حداکثر تنوع انتخاب شدند.  داده های مطالعه از آذر تا بهمن ماه ۱۸-۲۰۱۷ از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری شدند. مصاحبه ها هم زمان با جمع آوری اطلاعات، کلمه به کلمه تایپ و تجزیه و تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوای قراردادی انجام شد.  یافته ها: تحلیل داده ها منجر به شناسایی درون مایه اصلی تحت عنوان " ناتوانی آموخته شده" شد. مشارکت کنندگان در این مطالعه، ناتوانی آموخته شده را به عنوان یک چالش مهم در دستیابی به توانمندی حرفه ای شناسایی کردند. این درون مایه اصلی  از سه طبقه اصلی « کم صلاحیتی  حرفه ای »، « کمبود حمایت حرفه ای » و «   کمبودهای پایه ای  » تشکیل شده است. نتیجه گیری: پرستاران بخش جراحی در ایران  با چالش های متعددی در دستیابی به توانمندی حرفه ای مواجهه می شوند. لذا، می بایست توانمندی حرفه ای پرستاران بخش جراحی از طریق فراهم کردن فرصت کسب دانش و مهارت بالینی ارتقاء یابد. همچنین با توجه به نقش پرستاران بعنوان شاخصی موثر بر کیفیت مراقبت و ایمنی بیمار نیاز به سازمان های حرفه ای قدرتمند جهت حمایت حرفه ای از پرستاران، به رسمیت شناخت شدن پرستاران، توصیف کامل قلمرو پرستاری و شفاف سازی وظایف شغلی ضرورت دارد.   

کلمات کلیدی:
Professional empowerment, Nursing, Qualitative study, Content analysis, توانمندی حرفه ای, تحقیق کیفی, تحلیل محتوا, پرستاری.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1357263/