تاثیر تمرینات توانبخشی ورزشی شخصی سازی شده براساس سطوح مختلف ناتوانی بر آمادگی جسمانی و خستگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 189

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJRN-3-1_002

تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400

Abstract:

مقدمه: در طب توانبخشی استفاده از رویکردهای های هدفمند و شخصی سازی شده مطرح است و غالبا مداخلات استاندارد کلی و عمومی نتایج مناسب و مطلوب را نخواهند داشت. لذا هدف این پژوهش بررسی تاثیر یک دوره تمرینات توانبخشی ورزشی شخصی سازی شده براساس سطوح مختلف ناتوانی بر آمادگی جسمانی و خستگی بیماران مبتلا به ام اس بود. روش کار: این تحقیق از نوع نیمه تجریی با گروه شاهد و مداخله بود. واحدهای مورد پژوهش را بیماران زن مراجعه کننده به انجمن مولتیپل اسکلروزیس شهرستان شهرکرد تشکیل می دادند. ۹۶ نفر زن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با توجه به نمره مکتسبه از مقیاس وضعیت گسترش ناتوانی به سه گروه ناتوانی خفیف (۴۴ نفر)، ناتوانی متوسط (۲۶) و ناتوانی شدید (۲۶) تقسیم بودند و سپس آزمودنی های هر گروه با استفاده از نمونه گیری تصادفی به دو گروه شاهد و مداخله تقسیم شدند. ابزارهای مورد استفاده در مطالعه آزمون سنجش قدرت و استقامت عضلانی، انعطاف پذیری بود. تمرینات توانبخشی ورزشی شخصی سازی شده براساس سطوح مختلف ناتوانی طی ۳۶ جلسه یک ساعته که هفته ای سه جلسه برگزار می شد انجام گردید. در صورتی که گروه های شاهد تنها تمرینات کششی دریافت کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نسخه ۲۱ نرم افزار SPSS و با استفاده از تحلیل کوواریانس و مقایسه زوجی میانگین های تعدیل شده انجام گردید. یافته ها: بر اساس نتایج حاصل، انجام تمرینات توانبخشی ورزشی جامع موجب کاهش ناتوانی جسمانی و خستگی بیماران و افزایش انعطاف پذیری، استقامت عضلانی و قدرت عضلانی آزمودنی های هر سه گروه مداخله گردیده بود (۰/۰۵> P). اما در بیماران گروه شاهد تفاوت معنی داری مشاهده نشد (۰/۰۵< P). نتیجه گیری: از یافته های تحقیق می توان نتیجه گیری کرد که اجرای تمرینات توانبخشی ورزشی جامع بر روند بهبود بیماران مولتیپل اسکلروزیس تاثیر گذار بود و موجب بهبود عوامل منتخب آمادگی بدنی، ناتوانی جسمانی و خستگی بیماران گردید. لذا توصیه می شود متخصصان از این تمرینات به عنوان یک درمان مکمل در کنار سایر درمان های دارویی استفاده نمایند.

Authors

مهدی عباسی

Islamic Azad University, Isfahan, Iran

نادر رهنما

School of Sports Sciences, University of Isfahan, Isfahan, Iran

ابراهیم بنی طالبی

University of Isfahan, Isfahan, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Lassmann H, van Horssen J, Mahad D. Progressive multiple sclerosis: ...
  • da Silva NL, Takemoto ML, Damasceno A, Fragoso YD, Finkelsztejn ...
  • Kalron A, Nitzani D, Magalashvili D, Dolev M, Menascu S, ...
  • Durstine JL. American college of sports medicine's exercise management for ...
  • Taylor NF, Dodd KJ, Prasad D, Denisenko S. Progressive resistance ...
  • Cattaneo D, Jonsdottir J, Zocchi M, Regola A. Effects of ...
  • Rousseaux M, Perennou D. Comfort care in severely disabled multiple ...
  • Juan-Recio C, Lopez-Vivancos A, Moya M, Sarabia JM, Vera-Garcia FJ. ...
  • Charlton ME, Gabriel KP, Munsinger T, Schmaderer L, Healey KM. ...
  • Filipi ML, Kucera DL, Filipi EO, Ridpath AC, Leuschen MP. ...
  • نمایش کامل مراجع