اثربخشی «خانواده درمانی کارکردی» بر تمایز یافتگی خود و رضایتمندی زناشویی دانشجویان متاهل

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 128

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHPM-10-4_012

تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400

Abstract:

مقدمه: رضایت زناشویی و تمایز یافتگی خود از عوامل تعیین کننده در حفظ و استحکام خانواده می باشند. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی "خانواده درمانی کارکردی" بر روی تمایز یافتگی خود و رضایتمندی زناشویی در دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد قم است.  روش کار:  روش پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد شهر قم بود. از این تعداد ۳۰ دانشجو به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به روش قرعه کشی در گروه مداخله و گروه  کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، "سیاهه تمایز یافتگی خود" (Differentiation of Self Inventory) و "مقیاس رضایت زناشویی انریچ" (Enrich Marital Satisfaction Scale) بود. روایی محتوا به روش کیفی و  پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب الفا کرونباخ اندازه گیری شد. برای جمع آوری داده ها ، آموزش "خانواده درمانی کارکردی" به گروه مداخله در ۹ جلسه ۹۰ دقیقه اجرا شد. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۴ تحلیل شد. یافته ها: "خانواده درمانی کارکردی" بر  افزایش تمایز یافتگی خود موثر است (P = ۰/۰۰۰, F=۱۱۱/۲)  و بین مراحل ارزیابی تمایز یافتگی خود بین گروه های مداخله و کنترل، تفاوت معنا داری وجود دارد. همچنین "خانواده درمانی کارکردی" بر افزایش رضایت زناشویی موثر است (P= ۰/۰۰۰, F= ۲۲/۱) و بین مراحل ارزیابی رضایت زناشویی بین گروه های مداخله و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد و این تاثیر  پایدار است. نتیجه گیری: "خانواده درمانی کارکردی" موجب افزایش رضایتمندی زناشویی و تمایز یافتگی خود دانشجویان متاهل می شود. لذا آموزش روش ذکر شده، در ارتقای رضایتمندی زناشویی و تمایز یافتگی خود افراد متاهل پیشنهاد می شود.  

Authors

مجید عبدی

دانشگاه آزاد واحد قم

فائزه عسگری

دانشگاه آزاد واحد قم

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Emdadi M, Zargham Hajebi M, Mirza Hosseini H, Munirpour N. ...
  • https://doi.org/۱۰.۱۱۷۷%۲F۰۱۹۲۵۱۳X۱۴۵۴۳۸۵۲۵-Margelisch, K., Schneewind, K.A., Violette, J., PerrigChiello, P. Marital stability, ...
  • ۶-Ohayon I, Pazi A, Silberg T, Pijnenborg G.H, Goldzweig G. ...
  • https://lib.tabrizu.ac.ir/fa/page/۷۸۹۳۱۴-Skowron, E. A., & Friedlander, M. L. The differentiation of ...
  • ۱۶-Eskian P, Changizi F. [The study of the relationship between ...
  • https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=۹۴۸۱۲۱۸- Fawers L, Elson J. Designing a tool to measure ...
  • نمایش کامل مراجع