همبستگی خودکارآمدی و اعتیاد به شبکه های اجتماعی با انگیزه پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر تهران
عنوان مقاله: همبستگی خودکارآمدی و اعتیاد به شبکه های اجتماعی با انگیزه پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر تهران
شناسه ملی مقاله: JR_JHPM-9-5_007
منتشر شده در در سال 1399
شناسه ملی مقاله: JR_JHPM-9-5_007
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:
سعید اصغری گنجی - Islamic Azad University
محمدرضا اسماعیلی - Islamic Azad University
زهرا حاجی انزهایی - Islamic Azad University
خلاصه مقاله:
سعید اصغری گنجی - Islamic Azad University
محمدرضا اسماعیلی - Islamic Azad University
زهرا حاجی انزهایی - Islamic Azad University
مقدمه: انواع شبکههای اجتماعی تاثیرات عمیق و گوناگونی را بر زندگی افراد جامعهی بشری بخصوص نوجوانان و جوانان داشته است. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین همبستگی خودکارآمدی و اعتیاد به شبکههای اجتماعی با انگیزه پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر تهران بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دوره متوسطه دوم تهران در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی، تعداد ۴۲۲ نفر انتخاب و وارد پژوهش شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس خودکارآمدی عمومی" (General Self-Efficacy Scale)، "پرسشنامه اعتیاد به شبکههای اجتماعی مبتنی بر موبایل" (Addiction to Mobile Questionnaire Based on Social Networks) و "پرسشنامه اندازهگیری انگیزه پیشرفت" (A Questionnaire Measure of Achievement Motivation) استفاده شد. روایی سازه به روش تحلیل عاملی اکتشافی و روایی همگرا و پاپایی (آلفا کرونباخ) ابزار ها بررسی و تایید شد. همچنین تحلیل داده ها به وسیله نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه ۱۸ و پی ال اس نسخه ۲.۳ انجام گرفت.
یافته ها: همبستگی متغیرهای خودکارآمدی با انگیزش پیشرفت تحصیلی مستقیم و مثبت و با اعتیاد به شبکههای اجتماعی به منفی و مستقیم بوده که به لحاظ آماری معنادار است (۰۵/۰≥P).
نتیجه گیری: بین اعتیاد به شبکه های اجتماعی با خودکارامدی و بین اعتیاد به شبکه های اجتماعی و انگیزه پیشرفت دانش آموزان همبستگی منفی و معنادار وجود دارد. پیشنهاد میگردد که مدیران و مسئولین آموزش و پرورش، با آموزش، دانشآموزان را با مضرات و اثرات سو آن آشنا نموده و شیوههای کاهش و از بین بردن اعتیاد به شبکههای اجتماعی را آموزش دهند.
کلمات کلیدی: Motivation for academic achievement, Self-efficacy, Addiction to social networks., انگیزه پیشرفت تحصیلی, خودکارآمدی, اعتیاد به شبکههای اجتماعی.
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1357430/