کاربرد مدل رگرسیون پواسون با انباشتگی صفر در تحلیل داده های دندان پزشکی نوجوانان ۱۲ و ۱۳ ساله

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 285

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHPM-7-1_007

تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400

Abstract:

مقدمه: صفرهای اضافی در برخی داده های شمارشی پدیده های رایجی هستند که استفاده از مدل رگرسیون پواسون سنتی را برای تحلیل آنها محدود می کند. هدف از مطالعه حاضر، کاربرد مدل رگرسیون پواسون باانباشتگی صفر در تحلیل داده های دندان پزشکی نوجوانان ۱۲ و ۱۳ ساله است. روش کار: در مطالعه توصیفی حاضر، داده های دندانپزشکی دانش آموزان ۱۲ و ۱۳ ساله شهرستان پاکدشت و پیشوا در ورامین که بصورت تصادفی از لیست مدارس مناطق شهری و روستایی انتخاب شده است و سپس تمامی کودکان ۱۲ و ۱۳ ساله موجود در مدرسه مورد معاینه قرار گرفتند. ۷۶۴ نمونه انتخاب و داده های مربوط به آنان برای ارزیابی پوسیدگی دندان نوجوانان تحلیل گردید. برای ارزیابی وضعیت دندان های دانش آموزان ۱۲ و ۱۳ ساله از شاخص DMFT استفاده شده است. ابتدا رضایت شرکت کنندگان جهت مشارکت در طرح اخذ گردید. با توجه به شمارشی بودن متغیر پاسخ و انباشتگی صفر در تعداد دندان های کشیده شده، پر شده و پوسیده شده، شاخص مذکور با مدل رگرسیون پواسون انباشته در صفر مدل بندی گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار R نسخه ۳.۲.۲ انجام شد. یافته ها: درصد (۴۱۴ نفر) از دانش آموزان دختر بودند. میانگین و انحراف معیار DMFT برابر ۳۵/۱ ± ۰۲/۱ بود. ۵۴ درصد (۳۸۹ نفر) از دانش آموزان پوسیدگی دندان داشتند. برای متغیر مداخلات (از قبیل: درمان پیشگیری کننده و یا درمان معمولی، درمان سریع شامل جرمگیری، درمان فوری درد و یا عفونت دندان) (۰۴۹/۰ = P)، متغیر وضعیت سلامت دندان (۰۰۳/۰ = P)، متغیر احساس درد (۰۴۹/۰ = P)، متغیر مسواک زدن (۰۱۱/۰ = P) و متغیر استفاده از نخ دندان (۰۴۰/۰ = P) رابطه معنی دار با شاخص DMFT داشته اند. نتیجه گیری: شیوع پوسیدگی دندان در دانش آموزان ۶ و ۱۲ ساله شهر ورامین بیشتر از استانداردهای جهانی سازمان بهداشت جهانی است؛ برای مدل بندی شاخص DMFT دانش آموزان، رگرسیون پواسون انباشته در صفر مناسب ترین مدل ارزیابی شد. بنابراین، برای بهبود وضعیت موجود، برنامه ریزی صحیح و آموزش خانواده ها در مورد بهداشت دهان و دندان پیشنهاد می شود.  

Keywords:

Tooth Decay of Teens , Poisson Regression Accumulated at Zero , DMFT Indicator , پوسیدگی دندان نوجوانان , رگرسیون پواسون انباشته در صفر , شاخص DMFT

Authors

مریم طاهر

University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran

مهدی رهگذر

University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran

عنایت اله بخشی

University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran

زهرا قربانی

University of Shahid Beheshti, Tehran, Iran

رضا سراج

University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Wong KY, Lam KF. Modeling Zero-inflated count data using a ...
  • Lewsey J, Thomson W. the utility of the zero-inflated poisson ...
  • Lecomte J, Benoit H, Etienne M, Bel L, Parent E. ...
  • Preisser JS, Stamm JW, Long DL, Kincade ME. Review and ...
  • Bandyopadhyay D. From mouth-level to tooth-level DMFS: Conceptualizing a theoretical ...
  • نمایش کامل مراجع