CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر اجرای همزمان تمرینات تنفسی و حرکتی بر درد و اضطراب بیماران دارای چست تیوب بعد از عمال جراحی سرطان ریه

عنوان مقاله: تاثیر اجرای همزمان تمرینات تنفسی و حرکتی بر درد و اضطراب بیماران دارای چست تیوب بعد از عمال جراحی سرطان ریه
شناسه ملی مقاله: JR_IJNR-16-2_001
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا آرمان - tehran uiversity of medical science
زهرا روددهقان - دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
علیرضا نیکبخت نصرآبادی - tehran uiversity of medical science
حمید رضا داوری - tehran uiversity of medical science
حمید حقانی - Iran univercity of medical science
محمدرضا بالادستیان - Iran univercity of medical science

خلاصه مقاله:
مقدمه: اتصال چست تیوب منجر به عوارضی از جمله درد و اضطراب میشود که میتواند باعث ناراحتی بیمار شود. با توجه به هزینه کم و سهولت بیشتر میتوان از تکنیکهای غیر دارویی در این راستا استفاده کرد روش: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی با تخصیص غیر تصادفی بود که شامل ۴۱ نفر در گروه کنترل و ۴۰ نفر در گروه مداخله بود. معیار های ورود شامل داشتن ۲ چست تیوب، سن بالای ۱۸ سال عدم دریافت داروهای مخدر قبل از مداخله، داروهای ضد اضطراب، نبود سابقه قبلی سرطان و یا چست تیوب و عدم اعتیاد بود. پس از جراحی تا زمان خروج چست تیوب، درد و اضطراب بیماران در هر دو گروه به طور روزانه با استفاده از مقیاس عددی دیداری درد و اضطراب ثبت شد. مداخلات تمرینات تنفسی شامل فیزیوتراپی قفسه سینه و تنفس لب غنچه ای و مداخلات تمرینات حرکتی شامل حرکات اندام فوقانی بود ، و هرروز ابتدا اطلاعات نمره درد و اضطراب بیمار ثبت میشد سپس  این تمرینات انجام میگرفت. در این مطالعه هیچ گونه کورسازی انجام نشده است. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمون های آمار استنباطی شامل کای ۲ و آزمون T تحلیل شد. یافته ها: دو گروه از نظر مشخصات جمعیت شناختی همگن بودند. یک تفاوت معنادار بین میانگین نمرات درد (۰۵/۰>P) و اضطراب (۰۵/۰>P) در بین دو گروه مداخله و کنترل بعد از انجام مداخلات مشاهده شد به صورتی که میانگین نمرات درد و اضطراب پس از انجام مداخلات در گروه مداخله کمتر بود. بحث و نتیجه گیری: از آن جایی که انجام همزمان تمرینات تنفسی و حرکتی اثری مثبت بر درد، اضطراب داشت و نتایج این پژوهش می تواند گام مهمی جهت کاهش عوارض ریوی بعد از جراحی سرطان ریه بیماران باشد. لذا توصیه می شود پرستاران با به کارگیری این روش ها از عوارض شایع چست تیوب کاهش دهند. همچنین با توجه به موثر بودن مداخلات ضرورت یاددهی این گونه تکنیک ها در آموزش پرستاری نیز حس می شود.

کلمات کلیدی:
Pain, Anxiety, Respiratory workout, Mobility exercises, Chest tube, Lung cancer, تمرینات تنفسی, تمرینات حرکتی, درد, اضطراب, چست تیوب, سرطان ریه.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1357808/