بررسی رضایت شغلی و عوامل مرتبط با آن در پرستاران شاغل در اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 278

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJNR-15-6_003

تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400

Abstract:

مقدمه: رضایت شغلی و عوامل مرتبط با آن در پرستاران اورژانس بسیار مهم بوده و تاثیر بسزایی در کارکرد آنها دارد.  لذا این مطالعه با هدف بررسی رضایت شغلی و عوامل مرتبط در پرستاران بخش اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی انجام شد. روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی می باشد که با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده در سال ۱۳۹۷ برروی ۱۷۰ نفر از پرستاران شاغل در بخشهای اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانش بیمارستانی صورت گرفت. جمع آوری داده ها توسط دو ابزار شامل پرسشنامه مشخصات فردی  و پرسشنامه  استاندارد رضایت شغلی ویسوکی و کروم طی مدت ۳ماه انجام شد. در تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی شامل فراوانی و میانگین و همچنین آمار استنباطی شامل آزمون های کای دو و  ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد و برای بررسی رابطه متغیر ها سطح معنی داری (۰۵/۰) در نظر گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ویرایش ۲۲ استفاده شد.   یافته ها: پس از تجزیه و تحلیل مشخص شد که ۶۴ نفر( ۶۵/۳۷ درصد) از پرستاران شرکت کننده در این مطالعه مرد و ۱۰۶ نفر(۳۵/۶۲درصد)  زن  بودند و سن اکثر آنها (۲/۳۱درصد) بین ۳۵تا۴۰ سال، بیشترین فراوانی (۲/۵۸درصد) مدرک تحصیلی کارشناسی و بیشترین سابقه (۴/۴۲درصد) خدمتی بین ۵تا۱۰سال بود. یافته های مطالعه نشان داد که (۶/۰ درصد) از پرستاران به طور کامل ناراضی بودند و (۷/۸۴ درصد )رضایت در حد متوسط داشتند و (۷/۱۴ درصد) رضایت شغلی بالا داشتند. آنالیز رگرسیون خطی نشان داد که فاکتورهای که بیشترین تاثیر را در رضایت شغلی داشتند به ترتیب عبارت از ماهیت کار(۸/۸۸ درصد)، سرپرستی(۸/۷۱درصد)، حقوق(۸/۶۹درصد)، برخورد با همکار(۶۷ درصد) ، شرایط محیط کار(۲/۶۲ درصد) و ترفیعات(۲/۶۰ درصد) بودند. نتیجه گیری:  با توجه به اینکه در این مطالعه رضایت شغلی اکثریت پرستاران اورژانس در سطح متوسط بود تا رسیدن به سطح خوب و عالی هنوز فاصله وجود دارد لذا به مسئولین و دست اندرکاران توصیه می شود با ایجاد جو مناسب در محیط کار، رفع نواقص مدیریتی و همچنین تلاش برای برطرف کردن مشکلات اقتصادی کارکنان شاغل در اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی سبب افزایش رضایت شغلی آنان شوند.

Authors

رضا قنبری

دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

کورش زارع

دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

بهمن دشت بزرگی

دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

محمدحسین حقیقی زاده

دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Wen‐Yin C, Ma J, Chiu H, Lin K, Lee P. ...
  • Navidian A, Saber S, Rezvani Amin M, Kianian T. [Correlation ...
  • ۵-Coomber B, Barriball KL. Impact of job satisfaction components on ...
  • Hariri GR, Yaghmaei F , Zagheri Tafreshi M , Shakeri ...
  • Hellrigel D. Solcum JW. Woodman RW. Organizational Behavior. ۶th ed. ...
  • West Publishing Company; ۱۹۹۹ ...
  • Al-Enezi N. Chowdhury RI. Shah MA. Al-Otabi M. Job satisfaction ...
  • ۱۲-Fauziah N, Kamaruzaman J. Levels of job satisfaction amongst Malaysian ...
  • Smith PC, Kendall LM, Hulin CL. The Measurement of Satisfaction ...
  • ۲۲-Lu KY, chang LC, Wu HL. Relations hip between professional ...
  • Zahedi MR. Palahang H. Ghafari M. [Job satisfaction of health ...
  • نمایش کامل مراجع