مطالعات بافتی و ژئوشیمیایی بوکسیت قپی ( شمالشرق مهاباد - جنوب آذربایجان غربی )

Publish Year: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,373

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI06_030

تاریخ نمایه سازی: 7 مرداد 1385

Abstract:

بوکسیت قپی، واقع در شمالشرق مهاباد، درجنوب استان آذربایجان غربی، در مرز بین سازندهای روته و الیکا واقع شده است. این نهشته از پنج لایه سنگی مجزا تشکیل شده است که به ترتیب از پایین به بالا شامل بوکسیت های (1) کلوئیدی، (2) قرمز، (3) پلتومورفیک، (4) قرمز قهوه ای و (5) کرم مایل به سبز می باشد. با توجه به شواهد چینه شناسی – رسوب شناسی ، یک وقفه رسوبی در زمان پرمین فوقانی تا تریاس منجر به ایجاد شرایطی برای هوزادگی و فرآیندهای غنی سازی عناصر Ti, Fe, Al درمنطقه شده است. مطالعات بافتی نشان داد که بافت های موجود شامل بافت های پلیتومورفیک، کلوفرم، برشی دروغین ، پورفیری دروغین و جریانی می باشند که بر یک ژنز برجازا دلالت می کنند. در این مطالعه جهت دستیابی به فرآیندهای شیمیایی دخیل در تشکیل این نهشته و نیز شناسایی نقش و رفتار عناصر در فرآیندهای هوازدگی و نحوه تغییر شیمیایی آنها، از روش ژئوشیمیایی محاسبات تغییر جرم استفاده گردید. نتایج بدست آمده نشان می دهند که عناصر Na, Mg, K, Ca, Si در فرآیندهای حاکم، از محیط خارج شده و عناصر Fe, Ti, Al غن شده اند و در نهایت لایه های موجود تغییر جرم معادل -0.01% برای بوکسیت کلوئیدی، -7.19% برای بوکسیت قرمز، -18.7% برای بوکسیت پلتومورفیک، -7% برای بوکسیت قرمز قهوه ای و -30.79% برای بوکسیت کرم مایل به سبز را نشان می دهد. بررسی الگوی غنی شدگی عناصر و مشاهدات صحرایی نشان داد که نهشته مورد مطالعه، در رده کانسارهای بوکسیت تیپ مدیترانه ای قرار دارد.

Authors

علی عابدینی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز

علی اصغر کلاگری

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز

علیرضا کریم زاده

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز

محسن موذن

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • McLean, W.H , 1990. Mass change caل culations in altered ...
  • Bardossy, G. Y., 1990. Lateritic Bauxites. McGraw - Hill, 646p. ...
  • Boulange, B., 1984. Les formation bauxitiques lateriques de Cote d'Ivoire. ...
  • Ozlu, N., 1983. Trace element contents of karst bauxites _ ...
  • Valeton, _ and Biermann, M. and Rosenberg, F., 1987. Genesis ...
  • Bardossy, G. Y., 1982. Karst Bauxites. McGraw - Hill, 440 ...
  • نمایش کامل مراجع