CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

معرفی کانی زایی اورانیم آتشفشان زاد با استفاده از شاهدهای زمین شناختی، دگرسانی، کانی شناختی و ژئوشیمیایی در خاور بم (جنوب - خاوری ایران)

عنوان مقاله: معرفی کانی زایی اورانیم آتشفشان زاد با استفاده از شاهدهای زمین شناختی، دگرسانی، کانی شناختی و ژئوشیمیایی در خاور بم (جنوب - خاوری ایران)
شناسه ملی مقاله: JR_JONSAT-39-3_008
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد گودرزی - گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه لرستان- لرستان ایران
حسن زمانیان - گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه لرستان - لرستان ایران
علیرضا جوانشیر - گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه تربیت مدرس، تهران ایران
محمدرضا رضوانیان زاده - پژوهشکده ی مواد و سوخت هسته ی، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران
محمدرضا قادری - دانشکده فنی، دانشگاه تهران، تهران ایران

خلاصه مقاله:
منطقه ی مطالعاتی در خرده- قاره ی ایران مرکزی، بخش جنوبی بلوک لوت و ۴۵ کیلومتری خاور شهرستان بم واقع شده است. واحدهای اصلی منطقه از توالی سنگ های آذرآواری و لایه های گدازه ای به سن ائوسن با روند کلی شمال باختری- جنوب خاوری و متشکل از ماگمای کالک آلکالن پتاسیم- بالا هستند که تشکیل آن ها مرتبط با محیط زمین ساختی قوس ماگمایی و حوزه ی فرورانش است. ناحیه های دگرسانی رسی، سیلیسی، هماتیتی، زئولیتی و کلریتی در ارتباط با کانی زایی اورانیم در منطقه مشاهده می شوند. مجموعه های ژئوشیمیایی مرتبط با حضور اورانیم در محدوده ی مورد مطالعه عبارت اند از مجموعه های مرتبط با سنگ های اسیدی و حدواسط شامل U-W-As-Mo-S-Cu-Ag و مجموعه های مرتبط با سنگ های آذرین بازیک که شامل U-Ni-V-Ag-Co-W-Mo-Cr-Cu-S هستند. ساختار ها و بافت های اصلی مشاهده شده در منطقه شامل استوک ورک، رگه رگچه، خوردگی، شعاعی، انتشاری و غشای حاشیه ای هستند. عمده کانی زایی منطقه شامل کانی های ثانویه ی اورانیم شامل بلتودیت، فسفرانیلیت و کارنوتیت، منگنز اکسیدها، آهن اکسیدها و هیدروکسیدها، مقدار کمی سولفید (پیریت)، کانی های گروه زئولیت و سایر گروه های کانی ها هستند که غالبا در اثر فرایندهای گرمابی و برون زاد بعدی تشکیل شده اند. بر اساس مقایسه ی الگوی کانی زایی منطقه و تطبیق آن با شرایط زمین شناختی، دگرسانی و ژئوشیمیایی کانسارهای اورانیم، محتمل ترین گزینه برای گونه ی کانی زایی در منطقه، کانی زایی اورانیم آتشفشان زاد معرفی شد.

کلمات کلیدی:
کانی زایی اورانیم, آتشفشان زاد, دگرسانی, بم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1361562/