رخساره ها و محیط رسوبی سازند مبارک در ناحیه دروار ( خاور دره تویه - دروار )، جنوب باختر دامغان

Publish Year: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,077

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI06_111

تاریخ نمایه سازی: 7 مرداد 1385

Abstract:

سازند مبارک (کربنیفر زیرین) در نقاط گوناگون البرز، از نواحی باختری تا خاوری آن، رخنمون دارد. ناحیه مورد مطالعه در البرز خاوری (25 کیلومتری جنوب باختر دامغان)، در خاور روستای دروار، قرار دارد. مرز پایینی سازند مبارک باماسه سنگ های بخش بالایی سازند جیرود به گونه ناپیوستگی هم شیب است و مرز بالایی آن با سازند الیکا ناپیوستگی هم شیب مهمی است که به دلیل گسترش یخچال ها و حرکات کوهزایی هرسی نین پدید آمده است . هدف از این مطالعه شناسایی رخساره ها و محیط های رسوبی سازند مبارک در ناحیه دروار است. بررسی های صحرایی و میکروسکپی به شناسایی دسته های رخساره ای کربناته کم ژرفا و ژرف دریا انجامیده است. دسته رخساره ای کم ژرفا در بر گیرنده رخساره های مدستون تا وکستون بیوکلاستی پلوئیددار با آشفتگی زیستی و پکستون بیوکلاستی فرامینفردار وابسته به محیط لاگون ، رخساره های گرینستون بیوکلاستی فرامینیفردارو گرینستون اکینودرم/ براکیوپددار وابسته به محیط سد و رخساره های پکستون بیوکلاستی اکینودرم دارو وکستون – مدستون اسپیکول دار با آشفتگی زیستی وابسته به محیط آرام دریای باز، زیر پایه موج (wave base) است. دسته رخساره ای ژرف دریا در بر دارنده شیب و مارن های ستر و تیره رنگ و آهک های نازک لایه توربیدیتی (Calciturbidite) است. رخساره آهک توربیدیتی به رنگ تیره با لایه بندی نازک تا خیلی نازک است که در آنها فابریک لامینه ای مسطح و دانه بندی تدریجی تشخیص داده شده است. ساختمان رسوبی دانه بندی تدریجی به گونه سیکل های بوما نمایان شده است. بررسی های میکروسمپی رخساره توربیدیتی به تشخیص رخساره های گوناگون از گرینستون بیوکلاستی تا مدستون انجامیده است. بیوکلاست های تشکیل دهنده این رخساره متنوع بوده و وابسته به محیط های گوناگون هستند. آنها در بر گیرنده براکیوپد، خار براکیوپد، اکینودرم، خرده های تریلوبیتف بریوزوآ و خرده های فسیل پلسی پد، اسپیکول اسفنج و در بعضی موارد کوارتز هستند. این رسوبات با ریزش از بخش آغازین حاشیه پلاتفرم و دوباره نهشته شدن در بخش ژرف دریای باز (Highstand shedding) پدید آمده اند.

Authors

یعقوب لاسمی

دانشگاه تربیت معلم تهران

عبدالله سعیدی

سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

الهام قوچی اصل

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :