CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثرات محلول پاشی محرکهای اسید سالیسیلیک و پرولین بر محتوای گلیکوزیدهای استویول و ترکیبات فنلی گیاه استویا Stevia rebaudiana (Bert.)

عنوان مقاله: اثرات محلول پاشی محرکهای اسید سالیسیلیک و پرولین بر محتوای گلیکوزیدهای استویول و ترکیبات فنلی گیاه استویا Stevia rebaudiana (Bert.)
شناسه ملی مقاله: JR_JISPP-9-36_001
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

محسن ثانی خانی - University of Zanjan
عارفه راستگو - University of Zanjan
عزیزاله خیری - University of Zanjan
میترا اعلایی - University of Zanjan

خلاصه مقاله:
در این مطالعه به منظور بررسی اثر پرولین و اسید سالیسیلیک بر محتوای گلیکوزیدهای استویول و ترکیبات فنلی گیاه استویا در منطقه زنجان آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل پرولین در سه سطح (، ۲ میلی­مولار) و اسید سالیسیلیک در سه سطح (۰، ۶/۰ میلی­مولار) بودند فنل و فلاونوئید کل تاثیر مثبت داشته و موجب افزایش آنها شد و تیمار پرولین تنها گلیکوزیدهای استویوزاید و ربادیوزاید A، فنل و فلاونوئید کل را افزایش داد. اثرات متقابل تیمارها نیز استویوزاید و ربادیوزاید A، C و فنل کل را افزایش داد. بالاترین میزان گلیکوزیدهای استویوزاید (۳۲/۶۰)، ربادیوزاید A (۱۴/۲۴) و فنل کل (۹۴/۱۹) میلی­گرم در گرم برگ خشک در تیمار ۱ میلی­مولار پرولین به همراه ۶/۰ میلی­مولار اسید سالیسیلیک مشاهده شد و بیشترین میزان فلاونوئید کل (۰۲/۱۰) میلی­گرم در گرم برگ خشک در تیمار۶/۰ میلی­مولار اسید سالیسیلیک ثبت شد و کمترین مقدار استویوزاید، ربادیوزاید A، فنل و فلاونوئید کل مربوط به تیمار شاهد بود. در مجموع از نتایج بدست آمده می­توان استنباط نمود که تیمار با پرولین و اسید سالیسیلیک با تاثیر بر فرآیندهای متابولیکی در افزایش تولید گلیکوزیدهای استویول و ترکیبات فنلی استویا موثر بود.

کلمات کلیدی:
Elicitors, Stevioside, Rebaudioside A, Flavonoid, Phenol, الیستورها, استویوزاید, ربادیوزاید A, فنل, فلاونوئید

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1367577/