CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی میزان تاثیرگذاری فضای سبز بر کیفیت زندگی شهری و بررسی چگونگی توزیع آن (مطالعه موردی: شهرستان اردکان)

عنوان مقاله: ارزیابی میزان تاثیرگذاری فضای سبز بر کیفیت زندگی شهری و بررسی چگونگی توزیع آن (مطالعه موردی: شهرستان اردکان)
شناسه ملی مقاله: IRANEIA17_012
منتشر شده در هفدهمین همایش ملی ارزیابی اثرات محیط زیستی ایران در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم مروتی - استادیار گروه علوم و مهندسی محیط زیست، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران- عضو پژوهشکده گیاهان دارویی و صنعتی، دانشگاه اردکان،اردکان،ایران
مینا بهنود - کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران
فاطمه بهادری امجز - کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران
مژده رضوانی - کارشناسی ارشد آلودگی محیطزیست، پژوهشکده علوممحیطی، دانشگاه شهید بهشتی،تهران، ایران

خلاصه مقاله:
فضاهای سبز موجود در شهرها هم نقش محیط زیستی دارند و هم به عنوان فضاهای مناسب برای گذران اوقات فراغت شهروندان می باشند. از مهم-ترین اثرات فضاهای سبز در شهرستان اردکان می توان به تعدیل دما، افزایش رطوبت نسبی، کاهش آلودگی هوا و توسعه فضاهای فراغتی اشاره کرد.هدف از این پژوهش ارزیابی کیفیت فضای سبز شهرستان اردکان با توجه به نظارت مردم، می باشد. روش کار تحقیق به صورت توصیفی- تحلیلی وگردآوری اطلاعات مورد نیاز از طریق تکمیل پرسشنامه بوده، همچنین سوالات مطرح شده در پرسشنامه در قالب ۶ معیار (کیفیت هوا، آلودگی صوتی،هویت شهری، مکانی – تفریحی، امنیت و معیار دسترسی) و پاسخ ها بر اساس طیف لیکرت به صورت ۵ گزینه ای (خیلی زیاد تا خیلی کم (بی تاثیر))تنظیم شدند. جامعه آماری این تحقیق ۴۲ نفر از شهروندان شهرستان اردکان بودند؛ که به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده-های به دست آمده از نرم افزار spss استفاده شد. در ادامه ارزیابی پایداری شهری از منظر پارکها و فضاهای عمومی با استفاده از داده های کمی و مدل ضریب پراکندگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده از تحقیق حاکی از آن است که شهروندان اردکانی به طور کلی علاقه مند بهفضای سبز هستند و تاثیرات آن را چه به طور مستقیم و غیر مستقیم درک می کنند و آگاهند که با افزایش جمعیت و رشد شهرها به خصوص صنایعمختلف، سیمای سرزمین دچار دگرگونی میشود و این فضاهای سبز هستند که قادر خواهند بود آلودگی های شهری را به خصوص در شهر صنعتیاردکان کنترل کنند. همچنین نتایج یافته ها در زمینه بررسی چگونگی توزیع فضاهای سبز شهری نشان داد که توزیع فضاهای سبز شهری درشهرستان، از شرایط نیمه متعادل برخوردار است.

کلمات کلیدی:
ارزیابی، فضای سبز، کیفیت زندگی شهری، شهر اردکان، SPSS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1367881/