تاثیر فرآیندهای پختن و فریز کردن بر غلظت نیترات در اسفناج

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,251

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NSASD02_239

تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1390

Abstract:

نیترات مهمترین منبع نیتروژن برای استفاده گیاهان است که به طور طبیعی در خاک، آبهای سطحی، گیاهان، محصولات کشاورزی و ... وجود دارد. همچنین می تواند از طرق استفاده از کودهای شیمیایی و حیوانی به خاک اضافه شود. استفاده از کود شیمیایی مقدار نیترات خاک را افزایش میدهد. مصرف بیش از حد نیترات در جیره غذایی روزانه انسان مشکلات زیادی را ایجاد میکند و با توجه به این که عمده نیترات مصرفی از راه آب آشامیدنی، گوشتهای فرآوری شده و سبزیجات به بدن انسان وارد میشود، بررسی حد مجاز نیترات در این موارد ضروری است. سبزیجات مصرفی عمده نیترات ورودی به بدن را تامین میکنند و دقت در تولید و مصرف آنها ضامن سلامت جامعه خواهد بود،چرا که یکی از مشکلات اصلی حال حاضر جوامع بشری سرطانهای گوارشی است و نیترات و نیتریت زیاد در جیره غذایی روزانه نقش مهمی در ایجاد این بیماریها دارا هستند که باید به آنها پرداخته شود. به طور معمول مقدار نیترا در گیاهان یک ساله بیشتر از گیاهان چند ساله است. اسفناج یکی از سبزیجات پر مصرف در رژیم غذایی مردم است واستعداد زیادی برای تجمع نیترات دارد. این گیاه به صورت خام و بیشتر به صورت پخته مصرف میشود. به منظوربررسی تاثیر فرآیند پختن و فریز کردن بر غلظت نیترات در گیاه اسفناج این مطالعه در شیراز انجام شد. نتایج نشان داد که غلظت نیترات در حالت خام کمتر از حالت پخته شده است و این اختلاف در سطح 5% معنیدار بود.

Keywords:

نیترات , اسفناج , فرآیند پختن و فریز کردن

Authors

آذر بذرافشان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

قطب رزمجو

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بهتاش ف. 1380. بررسی اثر مقادیر مختلف کود شیمیایی اوره ...
  • معنوی‌فرد م. 1384. اثر منابع کود اوره و نیترات آمونیوم ...
  • نمایش کامل مراجع