CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تبیین مفهوم اشتیاق کارکنان در پرتو رهنمودهای قرآنی

عنوان مقاله: تبیین مفهوم اشتیاق کارکنان در پرتو رهنمودهای قرآنی
شناسه ملی مقاله: JR_MIUN-9-19_002
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

وحید نجفی کلیانی - دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، ایران
حسین دامغانیان - دکتری مدیریت رفتار سازمانی، دانشیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری دانشگاه سمنان.
میثم لطیفی - دکتری مدیریت منابع انسانی، دانشیار گروه معارف اسلامی و مدیریت، دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق(ع).
عباسعلی رستگار - دکتری مدیریت رفتار سازمانی، دانشیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری دانشگاه سمنان.

خلاصه مقاله:
هدف: هدف محققان در این پژوهش، شناسایی و دسته بندی ابعاد و مولفه های اشتیاق کارکنان مبتنی بر دانش بومی و اصیل با توجه به رهنمودهای قرآن کریم و ترجمه تفسیر شریف المیزان بود. روش: در این پژوهش با استفاده از روش کیفی تحلیل مضمون و بهره گیری از نرم افزار مکس کیودا-۱۱، تفسیر ۲۰ جلدی المیزان در نرم افزار جامع نور، مرور و شناسه گذاری شد. یافته ها: در این زمینه بیش از ۲۸۴ مضمون اولیه شناسایی شد که پس از پالایش نهایی، به ۱۰۴ مورد تقلیل یافت. مضامین اولیه در قالب ۲۹ مضمون اصلی دسته بندی و سپس در قالب هشت مضمون سازمان دهنده، سازماندهی شد. هشت مضمون سازمان دهنده نیز در قالب دو مضمون فراگیر اشتیاق فردی و اشتیاق سازمانی دسته بندی شدند. نتیجه گیری: اشتیاق از منظر قرآن به جنبه خود فردی اشاره دارد و توجه ویژه ای به فطرت انسان دارد. بنابر این، توجه به سیستم اعتقادی افراد و پرورش آن منطبق با فطرت و سرشت انسان منجر به شکل گیری باورها و تعلقات درونی در فرد برای رسیدن به رضای پروردگار می شود و خشنودی و اشتیاق فرد را به دنبال دارد.

کلمات کلیدی:
اشتیاق کارکنان, اشتیاق فردی, اشتیاق سازمانی, مدیریت اسلامی, تحلیل مضمون

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1375018/