CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

جوانان و شادمانی: مطالعه رابطه تعیین کننده های اجتماعی- جمعیتی با شادمانی در میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز

عنوان مقاله: جوانان و شادمانی: مطالعه رابطه تعیین کننده های اجتماعی- جمعیتی با شادمانی در میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز
شناسه ملی مقاله: JR_CIUN-10-34_005
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

هادیه پرهیزکار - رئیس مرکز تحقیقات فلسفه زیست و سبک زندگی سالم دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مربی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی شیراز
علی ریاستی - دانشجوی دکتری جامعه شناسی، دانشگاه شیراز.معاون پژوهشی مرکز تحقیقات فلسفه زیست و سبک زندگی سالم دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
مریم هاشم پور صادقیان - دانشجوی دکتری جامعه شناسی، دانشگاه شیراز.همکار پژوهشی مرکز تحقیقات فلسفه زیست و سبک زندگی سالم دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

خلاصه مقاله:
هدف: هدف پژوهش حاضر، در ابتدا ارائه مقیاس سنجشی برای سنجش شادمانی بر مبنای نظریه استخراج شده از آرای فلاسفه اسلامی و در ادامه، مطالعه و کنکاش رابطه برخی تعیین کننده های اجتماعی- جمعیتی بر میزان شادمانی دانشجویان بود. روش: این پژوهش ناظر به رویکرد کمی و با استفاده از روش پیمایش به انجام رسید. جامعه آماری، دانشجویان مشغول به تحصیل در چهار سال اول دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ به تعداد حدود ۶۰۰۰ نفر بود که از این تعداد، ۴۵۰ نفر با استفاده از روش نمونه گیری بنداگشتی انتخاب شدند. پرسشنامه سنجش شادمانی با تعریف دو نوع شادمانی حسی- وهمی و وهمی- عقلی و مبتنی بر مبانی دینی و ارزشهای جامعه ایرانی تدوین و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس انجام شد. یافته ها: یافته های برآمده از معادله رگرسیون چندمتغیره نشان داد که نوع دانشکده محل تحصیل، مدت زمان زندگی در شهر و احساس طبقاتی، رابطه معناداری با شادمانی دارند؛ ولی متغیرهایی نظیر قومیت، محل سکونت، جنسیت و وضعیت تاهل، ارتباط معناداری با انواع شادمانی ندارند. نتیجه گیری: تغییرات اجتماعی و جمعیت شناختی، اثرات پایداری بر میزان و نوع شادمانی جوانان دانشجو دارند و این امر نیازمند بررسی های بیشتر به منظور کنکاش این موضوع مهم برای برنامه ریزی های دقیق تر در دانشگاه و جامعه است.

کلمات کلیدی:
سنجش شادمانی, جوانان, تحصیلات, شهرنشینی, طبقه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1375118/