CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه مدل توسعه تفکر انتقادی بر اساس رویکردهای مطالعه و سبکهای یادگیری دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان

عنوان مقاله: ارائه مدل توسعه تفکر انتقادی بر اساس رویکردهای مطالعه و سبکهای یادگیری دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان
شناسه ملی مقاله: JR_CIUN-9-33_006
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی کلانتری - دکتری مدیریت آموزشی،علوم و تحقیقات تهران، استادیار علوم تربیتی دانشگاه آزاد رودهن، علوم تربیتی و مشاوره، رودهن،مجتمع دانشگاهی.
رشید ذوالفقاری زعفرانی - دکتری مدیریت آموزش عالی، علوم و تحقیقات تهران، استادیار علوم تربیتی دانشگاه آزاد رودهن.
احمد رمضانی قاسم آباد - دانشجویی دکتری دانشگاه آزادرودهن، مربی گروه مدیریت و آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاداسلامی آستانه اشرفیه.

خلاصه مقاله:
 هدف: تحقیق حاضر با هدف پاسخ به این سوال کلیدی انجام شد که: آیا رویکرد مطالعه و سبک یادگیری با سطح تفکر انتقادی دانشجویان رابطه دارد؟ روش: جامعه تحقیق، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گیلان در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ است که بر اساس فرمول جامعه محدود کوکران، ۳۸۶ نفر از آنان با روش نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس انتخاب شدند و از پرسشنامه استاندارد برای جمع آوری داده ها استفاده شد. برای تامین روایی محتوا، از نظر جمعی از اساتید، استفاده و اصلاح لازم لحاظ شد. برای سنجش پایایی پرسشنامه از سازگاری درونی و آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با روش آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، خی دو، تحلیل عاملی تاییدی و مدلسازی معادلات ساختاری توسط نرم افزارهای اس.پی.اس.اس-۲۵ و آموس-۲۴ انجام شد. یافته ها: با توجه به نتایج و سطح معناداری به دست آمده، سبک یادگیری و سبک مطالعه دارای تاثیر معناداری بر تفکر انتقادی اند. نتیجه گیری: یادگیری، نتیجه و برایند آموزشهای برنامه ریزی شده یا تجربی است که بر اثر تمرین یا برخورد مستمر در فرد نهادینه شده و نمود بیرونی در رفتار دارد. در مکاتب مختلف، یادگیری در هر زمان و مکان و موضوعی، شرایط و مهارتهای خاصی را طلب می کند. بدین سبب، مهارتهای یادگیری قرن بیست ویکم را مجموعه ای از مهارتها همچون: تفکر انتقادی، فناوری اطلاعات، ارتباط تعاملی و موثر، خلاقیت و ریسک پذیری، مهارتهای بین فردی، مسئولیت شخصی، اجتماعی و مدنی، بهره وری بالا، اولویت بندی، برنامه ریزی و مدیریت، انعطاف پذیری و سازگاری و اعتماد به نفس دانسته اند.

کلمات کلیدی:
سبکهای یادگیری, تفکر انتقادی, دانشجو, روشهای مطالعه, سطوح یادگیری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1375126/