CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر اکسید سیلیسیم و اسید سالیسیلیک بر عملکرد، اجزای عملکرد و برخی خصوصیات بیوشیمیایی خربزه (Cucumis melo var. inodorus)

عنوان مقاله: تاثیر اکسید سیلیسیم و اسید سالیسیلیک بر عملکرد، اجزای عملکرد و برخی خصوصیات بیوشیمیایی خربزه (Cucumis melo var. inodorus)
شناسه ملی مقاله: JR_ECOP-16-63_006
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

مجتبی صلاحی استاد - گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
ملیحه مرشدلو - گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
محمد مقدم - گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

خلاصه مقاله:
این پژوهش به منظور افزایش عملکرد و کیفیت محصول خربزه در سال ۱۳۹۷ به صورت آزمایش فاکتوریل با دوعامل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با ۳ تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. فاکتور­های آزمایش شامل محلول­­پاشی نشاء­ها با­ اسید سالیسیلیک در سه غلظت (۰، ۱ و ۲ میلی­مولار) و فروبری ریشه آنها در محلول اکسید سیلیسیم در سه غلظت (۰، ۵/۰ و ۱ گرم در لیتر) بود. صفات مورد آزمایش شامل تعداد روز تا گلدهی، تعداد میوه در بوته، متوسط وزن میوه، متوسط تولید میوه در بوته، عملکرد نهایی،میزان فنل کل، فعالیت آنتی­اکسیدانتی، محتوای پرولین و کربوهیدرات محلول بود. نتایج این تحقیق نشان داد که بیشترین میزان عملکرد میوه، کربوهیدرات محلول و فعالیت آنتی­اکسیدانتی مربوط به اثر متقابل محلول­پاشی ۲ میلی­مولار اسید سالیسیلیک و کاربرد ۵/۰ گرم در لیتر اکسید سیلیسیم بود. میزان پرولین و فنل کل در تیمار محلول­پاشی ۲ میلی­مولار اسید سالیسیلیک و کاربرد ۵/۰ گرم در لیتر اکسید سیلیسیم نسبت به شاهد افزایش یافت. در این آزمایش تیمار محلول­پاشی ۲ میلی­مولار اسید سالیسیلیک و کاربرد ۵/۰ گرم در لیتر اکسید سیلیسیم برتری بیشتری نسبت به دیگر تیمار­ها در اکثر صفات اندازه­گیری شده داشت.

کلمات کلیدی:
پرولین, تعداد روز تا گلدهی, عملکرد, فعالیت آنتی اکسیدانی, فنل کل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1377085/