CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی جذب گزینشی کربندیاکسید از گاز طبیعی در فشارهای بالا بوسیله نانو جاذب با ساختار آلی- معدنی از نوع MIL-۱۰۱(Cr)

عنوان مقاله: بررسی جذب گزینشی کربندیاکسید از گاز طبیعی در فشارهای بالا بوسیله نانو جاذب با ساختار آلی- معدنی از نوع MIL-۱۰۱(Cr)
شناسه ملی مقاله: NICEC17_311
منتشر شده در هفدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی رافتی جلودار - دانشکده مهندسی شیمی،پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران کارشناس ارشد مهندسی شیمی دانشگاه تهران
شهره فاطمی - استاد تمام مهندسی شیمی دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
در این پژوهش جذب سطحی تعادلی کربندیاکسید از متان با استفاده از جاذب MIL_۱۰۱ (Cr) مورد بررسی قرار گرفت. این نانوجاذب با روش یک مرحله ایی و سریع سنتز شد و با آنالیزهای XRD و BET شناسایی و مورد تایید قرار گرفت. سطح مخصوص جاذب سنتز شده ۲۷۷۳ ( m۲/g) و از نوع میکرو حفره تشخیص داده شد. آزمایشهای تعیین ایزوترم های جذب تعادلی کربن دی اکسید و متان در محدوده فشارهای ۰ تا ۶۰ بار انجام شد. جذب کربندیاکسید و متان در شرایط تعادلی در فشار ۵۰ بار و در دمای ۳۵ درجه سانتیگراد به ترتیب ۲۰/۰۳ و ۶/۸۹ میلی مول بر گرم جاذب و در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد به ترتیب ۳۳/۸۰ و ۷/۵۱ میلیمول بر گرم جاذب بدست آمد. گزینش گری CO۲/CH۴ در دمای ۳۵ سانتیگراد در فشار ۵۰ بار ۲/۹ و در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد ۴/۵ بدست آمد. گرمای جذب CO۲ از ۲۸/۵ Kj/mol شروع شده و با افزایش بارگذاری به میزان ثابت ۲۵ Kj/mol میرسد. با توجه به نتایج، این جاذب ماده مناسبی برای استفاده در فرایند جذب تناوبی با فشار برای جدا کردن دی اکسیدکربن از گاز طبیعی در فشارهای بالا می باشد.

کلمات کلیدی:
جذب سطحی،سنتز MIL-۱۰۱ (Cr)، کربندیاکسید، متان، ایزوترم جذب، گزینشگری CO۲/CH۴

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1378441/