CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی فنی- اقتصادی حفاری تونل با روش های مکانیزه و آتشکاری (مطالعه موردی تونل های تحت فشار فوقانی سد و نیروگاه گتوند علیا)

عنوان مقاله: بررسی فنی- اقتصادی حفاری تونل با روش های مکانیزه و آتشکاری (مطالعه موردی تونل های تحت فشار فوقانی سد و نیروگاه گتوند علیا)
شناسه ملی مقاله: NCHP03_254
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی سد و نیروگاههای برق آبی در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

احمدرضا پورقاسم زاده - سرناظر حفاری در شرکت مشاوره ای مهاب قدس، سد و نیروگاه گتوند علیا
محمدعلی مریدی - کارشناس حفاری شرکت مشاوره ای مهاب قدس، سد و نیروگاه گتوند علیا
اکبر کاظمی نجف آبادی - کارشناس مکانیک سنگ

خلاصه مقاله:
سد و نیروگاه گتوند علیا یکی از بزرگترین طر حهای ملی از نظر ذخیره آب و تولید انرژی بر قآبی است. این سد بین سدهای گدار لندر در بالادست و بند تنظیمی گتوند در پایین دست در 25 کیلومتری شمال شهرستان شوشتر واقع شده است. نوع سد سنگریز های با هسته رسی با حجم مخزن 4/5 میلیارد متر مکعب و ارتفاع 180 متر دارای 4 تونل اصلی آب بر نیروگاه به قطرداخلی 11 متر که به 8 تونل با قطر 7 متر تبدیل م یشود. چهار تونل اول با عنوان تون لهای تحت فشار فاز یک و چهار تونل بعدی اصطلاحاٌ تون لهای تحت فشار در طرح توسعه نامیده م یشوند. در این مقاله با دو روش حفاری آتشباری ( توسط دستگاه چالزنی جامبو) و حفاری ماشینی ( توسط دستگاه کله گاوی) و قابلیت دستگا ههای مورد استفاده آشنا شده و سپس این دو روش از نظر فنی - اقتصادی و همچنین برنامه زما نبندی در هر سیکل کاری در تون لهای تحت فشار فوقانی مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت. در نهایت با توجه به بررسی های فوق الذکر و وضعیت زمین شناسی موجود جهت انجام عملیات حفاری در سازند آغاجاری، حفاری ماشینی در کارگاه سد و نیروگاه گتوندعلیا گزینه بهینه ارزیابی شد

کلمات کلیدی:
حفاری مکانیزه، آتشکاری، دستگاه کله گاوی، تونل، سد و نیروگاه گتوند علیا

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/138077/