بررسی قصد تداوم استفاده کاربران از سیستم اطلاعات بیمارستانی بر اساس مدل تایید انتظارات ادغام یافته با ویژگی های فردی کاربران

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 175

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

THPC04_098

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1400

Abstract:

مقدمه: پیش بینی و مدیریت استفاده کاربران از یک سیستم اطلاعاتی (IS: Information system) یکی از مهم ترین عواملشکست یا موفقیت IS محسوب می شود. از آنجا که براساس شواهد ویژگی های کاربران شامل خودکارآمدی و دانش و توانمندیکامپیوتری، اضطراب کامپیوتری و رضایت شغلی بر پذیرش و تداوم استفاده از IS تاثیر دارد، این مطلعه قصد دارد ارتباط فاکتورهایمدل تایید انتظارات Expectation confirmation model(ECM) را با ویژگی های فردی کاربران مورد بررسی قرار دهد.روش کار: این تحقیق به صورت مقطعی و با هدف بسط مدل ECM با ادغام ویژگی های کاربران صورت گرفت. برای جمع آوریداده ها پرسشنامه تایید شده در بین ۴۵۰ نفر از کاربران سیستم اطلاعات بیمارستانی (HIS) بیمارستان های مشهد توزیع شد.اطلاعات گرد آوری شده با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و LISREL۸.۸ و به روش تحلیل عامل تاییدی (CFA) مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. بررسی روابط علی متغیرهای وابسته و مستقل از طریق ضریب استاندارد و عدد معناداری با نرم افزار لیزرل موردسنجش قرار گرفت و بر اساس آن نسبت به تایید یا رد فرضیات تصمیم گیری شد.نتایج: متغیر راحتی استفاده با مقدار ۰.۴۷ بیش ترین تاثیر را بر قصد تداوم استفاده داشته است و متغیرهای فواید دریافتشده (۰.۲۷)، تایید انتظارات (۰.۵۱۳)، لذت دریافت شده (۰.۰۶۱) و ویژگی کاربر(۰.۰۲۳-) به ترتیب تاثیرگذاری، بر متغیر قصد تداوماستفاده در رتبه های بعدی قرار گرفتند. یافته های مطالعه همچنین نشان داد اگرچه ویژگی کاربر کمترین تاثیر را بر قصدتداوم استفاده از سیستم دارد، اما این متغیر به طور مستقیم بر "تایید انتظارات" و به طور غیر مستقیم بر "قصد تداوم استفاده"اثرگذار است.نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر می تواند مسیر جدیدی برای انجام تحقیقات بیشتر در خصوص توسعه مدل ECM بر اساسادغام ویژگی های کاربر در سایر فاکتورهای موثر بر تدوام استفاده از سیستم های اطلاعات فراهم کند.

Authors

زهرا میدانی

دانشیار مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

فاطمه مبارکی

دانشگاه علوم پزشکی کاشان

هاشم احمدیان

دانشگاه علوم پزشکی کاشان

غلامعلی موسوی

دانشگاه علوم پزشکی کاشان

سحر زارع

دانشجو دکتری، دانشگاه علوم پزشکی کاشان