رقابت های اسلام سیاسی و سکولاریسم در دوران جمهوریت ترکیه با تاکید بر دوران زمامداری حزب عدالت و توسعه در سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 227

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PIR-12-42_003

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1400

Abstract:

بیان مسئله: گفتمان های سیاسی نقش بسزایی درتدوین وشکل گیری رقابت ها،تعاملات و نزاع های سیاسی در کشورهای مختلف برعهده دارند. این تاثیرگذاری به ویژه در کشورهای متکثر و سرشار از گفتمان های سیاسی و فرهنگی بسیار قابل توجه است. ترکیه یکی از این کشورهای مهم و تاثیرگذار درمنطقه خاورمیانه است که در دوره ای طولانی شاهد رقابت های گفتمانی متعددی بوده که همچنان نیز ادامه دارد. در همین راستا به نظر می رسد بررسی سیر تعامل و تقابل های گفتمانی در این کشور در قالب همکاری ومنازعه، پژوهشی مفید وضروری به حساب آید.هدف:پژوهش حاضر درصدد است تا بابهره گیری از روش گفتمانی لاکلائو و موف به بررسی نزاع ها و همکاری های گفتمانی در ترکیه از سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ بپردازد.نتیجه گیری:بدین ترتیب می توان گفتمان های اسلام گرا،سکولارها (کمالیست ها و لائیک ها) وهمچنین خرده گفتمان هایی نظیر کردها را ازجمله مهم ترین گفتمان های فعال درصحنه سیاسی این کشور به شمار روند.این بررسی به ویژه از زمانی برای پژوهش حاضر حائزاهمیت است که گفتمان اسلام گرایی در دهه۹۰ نیزتوانست خود را به طورجدی در صحنه سیاسی ترکیه نشان دهد وحتی در دوره ای به گفتمان هژمونیک تبدیل شود. به علاوه قدرت گرفتن حزب عدالت وتوسعه به عنوان حزبی اعتدال گرا و متمایل به گفتمان اسلام گرایان شکل وماهیت نزاع ها وهمکاری های گفتمانی را در این کشور پیچیده تر کرده است.روش: دراین پژوهش قصد براین است که باروش توصیفی–تحلیلی و ابزارگردآوری مطالب ازنوع روش کتابخانه ای، به بررسی رقابت های اسلام سیاسی وسکولاریسم درترکیه پرداخته شود.

Keywords:

Authors

کامبیز قهرمانی

دانشجوی دکتری اندیشه سیاسی، گروه علوم سیاسی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا، ایران

ابراهیم متقی

استاد تمام علوم سیاسی، گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران

علیرضا گلشنی

دانشیار علوم سیاسی، گروه علوم سیاسی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اطهری، اسدلله (بی تا)، «ارتش و اسلام گرایان ترکیه؛ دو ...
  • امام جمعه زاده و دیگران (۱۳۹۲)، «تحول گفتمان هویت در ...
  • حقیقت، سید صادق (۱۳۸۷)، روش شناسی علوم سیاسی، قم: انتشارات ...
  • ریشههای عثمانیگرایی در سیاست خارجی ترکیه(2015- 2002) [مقاله ژورنالی]
  • نوروزی، رسول و عبدخدایی، مجتبی (۱۳۹۱)، «انقلاب اسلامی و هویت ...
  • هوارث، دیوید (۱۳۷۷)، «نظریه گفتمان»، ترجمه سید علی اصغر سلطانی، ...
  • Cagaptay, S. (۲۰۰۶). Islam, secularism and nationalism in modern Turkey: ...
  • نمایش کامل مراجع