CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین و سرمایه فکری بر توانمندسازی روان شناختی با توجه به نقش متغیرهای میانجی فرهنگ سازمانی و مدیریت دانش(مورد مطالعه: شعب بانک سپه شهر اصفهان)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین و سرمایه فکری بر توانمندسازی روان شناختی با توجه به نقش متغیرهای میانجی فرهنگ سازمانی و مدیریت دانش(مورد مطالعه: شعب بانک سپه شهر اصفهان)
شناسه ملی مقاله: STINP02_008
منتشر شده در دومین کنفرانس تفکر سیستمی در عمل در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمیدرضا بهرامی - عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه ازاد اسلامی واحد نراق
امیرحسین ایزدیان - دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
فاطمه فریدی زاد - کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، موسسه آموزش عالی المهدی مهر اصفهان
شهرزاد بختیاری - کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، موسسه آموزش عالی المهدی مهر اصفهان

خلاصه مقاله:
امروزه، تغییرات و پیچیدگی های روزافزون محیط کسب وکار بقای سازمان ها را تهدید می نماید، این امر توانمندسازی کارکنان را، از حیث شناختی و روانی بسیار پراهمیت کرده است. از طرفی وجود رهبرانی که با سبکی نوین و استفاده به موقع از دانش و توزیع آن و توسعه روابط، توانمندسازی روان شناختی کارکنان را بهبود بخشند، نقش مهمی در ایجاد این فرایند دارد. به همین دلیل پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین و سرمایه فکری بر توانمندسازی روان شناختی با توجه به نقش متغیرهای میانجی فرهنگ سازمانی و مدیریت دانش در شعب بانک سپه انجام گرفت. این پژوهش، توصیفی_پیمایشی می باشد و جامعه ی آماری آن، تمامی کارکنان شعب بانک سپه شهر اصفهان(تعداد۹۸۵ نفر) بودند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران تعداد ۲۷۷ نفر به دست آمده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده و بدین منظور از پرسشنامه های استاندارد رهبری تحول آفرین باس و اولیو، سرمایه فکری بوتیس، فرهنگ سازمانی دنیسون، مدیریت دانش فونگ و چوی و توانمندسازی روان شناختی اسپریتزر استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SmartPLS۳ انجام شد. روایی و پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از نرم افزار Spss ۱۹ بررسی و تایید گردید. مقدار آلفا کرونباخ ۰.۷۲۴ به دست آمد که نشان دهنده پایایی بوده است. نتایج آزمون فرضیات نشان داد که رهبری تحول آفرین، فرهنگ سازمانی، مدیریت دانش بر توانمندسازی روان شناختی تاثیر مثبت و معناداری دارند، سرمایه فکری بر توانمندسازی روان شناختی تاثیری نداشته و تاثیر نقش میانجی مدیریت دانش نیز رد شده است.

کلمات کلیدی:
رهبری تحول آفرین، توانمندسازی روان شناختی، فرهنگ سازمانی، مدیریت دانش، سرمایه فکری، بانک سپه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1386024/