ارتباط بین کیفیت الگوهای حرکت عملکردی وشاخص های آنتروپومتریک با اجرای ورزشی در زنان هندبالیست مشهد

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 168

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SPORTCONFH01_082

تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1400

Abstract:

ارتباط فعلی بین شاخص های آنتروپومتری با اجرای ورزشی، به طور کامل مشخص نیست و مستندات در این خصوص ناچیز است. در همین راستا تاکنون تحقیقی به بررسی ارتباط این متغیرها در ورزشکاران هندبالیست زن نپرداخته است. از طرفی در اکثر مطالعات انجام شده بر روی بررسی ارتباط عملکرد این ورزشکاران با متغیرهای مختلف از تست های غیر اختصاصی برای ارزیابی عملکرد استفاده شده است. ازاین رو هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی ارتباط بین کیفیت الگوهای حرکت عملکردی وشاخص های آنتروپومتریک با اجراهای ورزشی در زنان هندبالیست مشهد بود.روش پژوهش: بدین منظور ۶۰ نفر از ورزشکاران فعال زن در رشته هندبال بصورت هدفمند انتخاب شدند. ابتدا شاخص های آنتروپومتری هر فرد که شامل قد، وزن، طول دست غالب، طول کف دست برتر و شاخص توده بدن BMI اندازه گیری شد سپس کیفیت الگوهای حرکت عملکردی به وسیله آزمون غربالگری حرکت عملکردی که شامل ۷ آزمون بود، توسط آزمونگر تمرین کرده اجرا شد و مجموع امتیازات این آزمون ثبت گردیدو ارزیابی عملکرد اختصاصی آنان نیز طبق دستورالعمل تست های انتخابی فدراسیون هندبال برای تیم ملی بانوان اجرا شد. برای محاسبات و تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات خام از نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ استفاده شد. همچنین سطح معناداری ۹۵ درصد روش های آماری با میزان آلفای کوچکتر یا مساوی با ۰/۰۵ در نظر گرفته شده است.یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد: در شاخص های آنتروپومتری ارتباط معناداری بین شاخص قد، وزن و BMI با میزان پرش سارجنت وجود دارد (۰/۰۱=p). همچنین ارتباط بین طول کف دست غالب با آزمون ایلی نویز معنی دارد بود (۰/۰۵=P). به علاوه طول دست غالب با قدرت دست برتر و آزمون پرش سارجنت معنی دار بود (۰/۰۱=P).نتیجه گیری:با توجه به نتایج به دست آمده به مربیان پیشنهاد می شود در انتخاب و استعدادیابی بازیکنان به بررسی کیفیت الگوهای حرکت عملکردی و مشخصات آنتروپومتری آنان، توجه نمایند تا نیجه گیری بهتری از عملکرد بازیکنان در آینده داشته باشند.

Authors

محدثه میرزائی

کارشناس ارشد حرکات اصلاحی و آسیب های ورزشی

فواد صیدی

دکترای تخصصی حرکات اصلاحی وآسیب های ورزشی- عضو هیات علمی دانشگاه تهران-ایران

کریم خلاقی

دانشجوی دکتری حرکات اصاحی و آسیب های ورزشی دانشگاه تهران مدیر گروه حرکات اصلاحی موسسه آموزش عالی و غیرانتفاعیحکیم نظامی قوچان