تحلیلی جغرافیایی بر وضعیت توریسم اصفهان

Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 109

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SEPEHR-15-60_007

تاریخ نمایه سازی: 14 بهمن 1400

Abstract:

ذهن کنجکاو و پژوهشگر انسان همیشه بدنبال پدیده های نو و منحصربفرد بوده است و انسان ها بدنبال شناخت سرزمین های ناشناخته با رنج و مرارت فراوان سفرمی کردند و در واقع می توان آنها را از اولین جهانگردان دانست.  پدیده توریسم، پدیده ای خاص امروز نیست. بلکه پدیده ای است که از گذشته های دور مورد توجه جوامع انسانی بوده و در طول زمان برحسب نیازهای متفاوت اقتصادی، اجتماعی، تاریخی و...به حرکت خود ادامه داده است. جهانگردی در دنیای امروز با اهداف و مقاصد مختلفی نظیر تبادل اطلاعات و فرهنگ، افزایش علم و آگاهی نسبت به جوامع پیشین و گذران اوقات فراغت دنبال می شود و در ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و بین المللی هر روز جایگاه والاتری مییابد. انجام مسافرت های داخلی و خارجی و به موازات آن تشکیل فعالیت های مرتبط با آن در رقابتهای جهانگردی، پیامدهای فراوانی از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای ملت ها بدنبال خواهد داشت. از اطلاعات منتشر شده توسط سازمان جهانی توریسم  W.T.O برمی آید که امروزه صنعت جهانگردی به یکی از مهم ترین بخشهای اقتصادی مبدل شده و همچون رقیبی توانا می رود تا صنایعی چون نفت، پتروشیمی و حتی خودروسازی را پشت سر بگذارد. علاوه بر جنبه های اقتصادی صنعت جهانگردی مانند تحصیل ارز و... می توان به جنبه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جهانگردی اشاره کرد که باعث نزدیکی ملت ها و ایجاد صلح پایدار در جهان می شود. کشور ایران هم با برخورداری از انواع جاذبه های متنوع فرهنگی می تواند نقش بسیارمهمی را هم از نظر اقتصادی و هم از نظر معرفی و شناساندن خود با پیشینه ای فرهنگی و تمدنی کهن و پویا ایفا نماید. چنانکه اگر به موزه ها، کتیبه ها و سنگ نوشته های تاریخی جهان نظری بیفکنیم بی شک به وجود جاذبه های توریستی و پویایی و گستردگی فرهنگ و تمدن ایران پیخواهیم برد. اما متاسفانه با وجود جاذبه های متنوع توریستی و پدیده های بی نظیر فرهنگی، ایران نتوانسته است جایگاه خود را در زمینه جهانگردی بدست آورد و این درحالی است که ایران با تکیه بر یک اقتصاد تک محصولی، نرخ بیکاری بالا و مشکلات مختلف اقتصادی دیگر نیاز مبرم به گسترش درآمدهای حاصل از این صنعت دارد و با پویایی این صنعت می توان بربسیاری از مشکلات چیره گشت و کوتاهی و قصور در این زمینه خسارت های هنگفت اقتصادی و اجتماعی دربرخواهد داشت. در این مقاله سعی شده که مشکلات ناشی از رونق توریسم در اصفهان را از دیدگاه مسافران نوروزی و با تکیه بر نظرات آنان تجزیه و تحلیل نموده و با ارائه پیشنهاداتی در جهت بهبود وضعیت توریستی اصفهان گامی هر چند کوچک در زمینه اعتلای این صنعت برداشته شود که امیدواریم سرآغازی بر مطالعات و تحقیقات بیشتر و عمیقتری در این زمینه گردد.

Authors

حمید رضا وارثی

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان

رضا مختاری ملک آبادی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ۱ - مصاحبه با مسئولین شهرداری، ستاد نوروزی و مسئولین ...
  • ۲ - جزوه تور گردشگری در شهر ویژه بزرگسالان ، ...
  • ۴ - رضوانی، علی اصغر، جغرافیاوصنعت توریسم، انتشارات پیام نور ...
  • ۵ - بررسی نتایج حاصل از پرسشنامه وگفتگوی اختصاصی با ...
  • ۶ - سایتهای مختلف اینترنتی شهراصفهان(سایت شهرداری اصفهان و...) ...
  • نمایش کامل مراجع