تحلیل داده های مغناطیس سنجی و ژئوالکتریک بر اساس شواهد زمین شناسی و کانی شناسی در اکتشاف کرومیت های انبانی، افیولیت خوی شمال غرب ایران

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 230

This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ECONG-13-4_005

تاریخ نمایه سازی: 17 بهمن 1400

Abstract:

در این پژوهش، برای پی جویی زیرسطحی عدسی های کرومیتی، از روش های مغناطیس سنجی، مقاومت ویژه و قطبش القایی در پهنه های کرومیت دار زون افیولیتی خوی استفاده شد. سنگ درون گیر توده های کرومیت سرپانتینیت است که هر دو جابه جایی زمین ساختی شدیدی را متحمل شده اند. بررسی های کانی شناسی نشان داد که طی فرایند سرپانتینی شدن، کانی های مگنتیت، پیریت و سایر سولفیدهای فلزی در داخل شکستگی ­های توده های کرومیتی تشکیل شده اند. میزان بارپذیری های متفاوتی در مقاطع ژئوفیزیکی به دست آمد؛ اما این پژوهش نشان داد که بررسی های مغناطیس سنجی به تنهایی قادر به تمایز کامل توده های کرومیتی نیست. انتظار می رود میزان مقاومت ویژه به دلیل ویژگی فلزی کانسنگ کاهش یابد؛ ولی جابه جایی های زمین ساختی شدید بر روی توده های کرومیتی تاثیر متفاوتی گذاشته که با میزان مقاومت ویژه های متغیر خود را در مقاطع نشان می­ دهند. مقادیر قطبش القایی و مقاومت ویژه از سنگ میزبان سرپانتینیتی به سمت توده های کرومیتی دارای روندی کاهشی است؛ به طوری که مقادیر قطبش القایی در سرپانتینیت میزبان در دامنه ۱۵ تا ۲۲ میلی ولت بر ولت و در مورد توده های کرومیتی در دامنه ۳ تا ۶ میلی ولت بر ولت تغییر می کند. مقادیر مقاومت ویژه نیز در سنگ میزبان در دامنه ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ اهم متر و بر روی توده های کرومیتی در دامنه ۴۰۰ تا ۶۰۰ اهم متر تغییر می کند. به عنوان یک نتیجه می توان گفت که تلفیق دو مقطع مقاومت ویژه و قطبش القایی با لحاظ ساختار زمین شناسی توده کانساری، ترکیب کانی شناسی و پتروفیزیکی می تواند کارایی خوبی در اکتشاف توده های کرومیت دار زیرسطحی داشته باشد.

Authors

بهنام مهدیخانی

گروه معدن، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

علی امامعلی پور

گروه معدن، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :