رده بندی دسته درزه ها با استفاده از ۳ ویژگی آنها و مطالعه موردی در معدن سنگ چینی نی ریز

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 106

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GSJ-22-86_007

تاریخ نمایه سازی: 17 بهمن 1400

Abstract:

رده­بندی و بررسی ناپیوستگی­ها در شناخت و حل مسائل زمین­شناسی به ویژه در زمین­شناسی مهندسی و مکانیک سنگ بسیار اهمیت دارد. امروزه رده ­بندی درزه­ها با استفاده از دو ویژگی شیب و جهت شیب در شبکه استریونت انجام می­شود، اما بررسی­های نوین بیانگر آن است که تنها دو عامل شیب و جهت شیب قادر به نشان دادن ویژگی­ها و رفتار آنها در حل بسیاری از مسائل از جمله پایداری سازه­های ژئوتکنیکی نیستند. در این نوشتار از روشی جدید برای رده­بندی درزه­ها با استفاده از ۳ ویژگی درزه در یک محیط نرم افزاری ۳ بعدی با استفاده از نرم افزارهای SPSSو Matlab استفاده شده است. همچنین به منظور کاربردی کردن این روش درزه­های معدن سنگ چینی نی­ریز به عنوان مطالعه موردی رده بندی شد. در بررسی و تحلیل درزه­ها در این معدن از ویژگی شیب و جهت شیب به همراه نوع پرشدگی به عنوان ویژگی سوم استفاده شده و در ادامه نتایج به دست آمده از این روش با روش معمول دسته بندی با ۲ ویژگی مورد مقایسه قرار گرفته است. این مقایسه نشان داد که یک سامانه درزه در روش قدیمی به دو سامانه درزه در روش نوین تبدیل شده است که یک دسته درزه دارای پرشدگی با اکسید آهن و دسته درزه دیگر فاقد پرشدگی است. بررسی­ها نشان می­دهد که دسته درزه بدون پرشدگی در محدوده معدن سبب ریزش و ناپایداری دیواره­ها و همچنین سبب رخداد پدیده پوسته شدگی در پاشنه برخی پله­ها می شود. در پایان نیز با استفاده از نرم افزار SPSSمنحنی رگرسیون و مقدار کوواریانس برای هر یک از دسته درزه­های روش نوین رسم و محاسبه شد. نتایج نشان داد، هر چه جهت شیب درزه هایی که فاقد پرشدگی هستند به سمت شمال میل می­کند، شیب آنها به ۹۰ درجه نزدیک­تر می­شود که این امر می تواند کلیدی  برای شناخت ناپایداری­ها و همچنین طراحی و برنامه ریزی استخراج در معدن سنگ چینی باشد.   

Keywords:

دسته درزه , معدن سنگ چینی نی ریز , رده بندی درزه ها , پرشدگی شکستگی ها

Authors

میثم مقصودی

دانشجوی دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران.

فرزان رفیعا

کارشناس ارشد، شرکت مهندسین مشاور کاوشگران، تهران، ایران.

منوچهر قرشی

دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال؛ پژوهشکده علوم زمین، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، تهران، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آقانباتی، ع.، ۱۳۸۵- زمین­شناسی­ ایران، سازمان زمین شناسی و اکتشافات ...
  • تخم چی، ب.، معماریان،ح.،مشیری، ب. و احمدی، ح.، ۱۳۸۸- منطق ...
  • نقشه زمین شناسی ۱:۱۰۰۰۰۰ نیریز، ۱۳۷۵- سازمان زمین شناسی و ...
  • ReferencesBarton, N. R., ۱۹۷۴- A Review of the Shear Strengthof ...
  • Haller, D. & Hamon, G., ۱۹۹۳- Meillon-Saint Faust gas field, ...
  • Trollope, D. H., ۱۹۸۰- The Vaiont slope failure. Rock Mechanics, ...
  • Wyllie, D. C. & Mah, C. W., ۲۰۰۵- Rock slope ...
  • نمایش کامل مراجع