جذابیت های توریسم طبیعی سواحل جنوبی دریای خزر

Publish Year: 1382
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 95

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SEPEHR-12-46_010

تاریخ نمایه سازی: 18 بهمن 1400

Abstract:

دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه روی زمین برای کشورهای اطراف خود به منافع دریایی و محیطی فراوانی ایجاد کرده است که یکی از آنها وجود شرایط مساعد زیست محیطی و خلق چشم­ اندزهای بسیار زیبای طبیعی و توریستی در سواحل جنوبی آن است، بطوری که کرانه­ های استان­ های گلستان، مازندران و به ویژه گیلان کشور ایران، در طول حدود ۷۰۰ کیلومتر با برخورداری از جاذبه­ های متعدد طبیعی توریستی از جمله اراضی سرسبز، کوه ­های سربه فلک کشیده و دامنه­ های پوشیده از جنگل، تالاب میانکاله، مرداب انزلی، پارک­های نور، سیسنگان و گلستان و زیستگاه­ های حیات وحش، همچنین داشتن سواحل شنی و مناظر زیبا و دل­ انگیز، یکی از بزرگترین کانون­ های توریستی و گردشگردی ایران است. این منطقه همچنین دارای جذابیت­ های متعدد توریستی دیگر اعم از تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، درمانی و تفریحی بوده و در مجموع از نظر توریسم تفریحی و اکوتوریست­ های داخلی و خارجی و مشتاقان و علاقه­ مندان به طبیعت و دریا بسیار اهمیت دارد. شایسته است که بدانیم منشا اصلی و زمینه­ساز همه این جذابیت­ های طبیهی و توریستی و حتی سابقه تاریخی سکونت و تمدن این سرزمین، وجود دریای خزر و اثرات متعدد زیست محیطی، اکولوژیکی، اقلیمی و اقتصادی آن ست. این سواحل به خاطر برخورداری از عوامل مساعد طبیعی و آب و هوایی ویژه در تابستان از جمله درجه حرارت مناسب تابستان، مدت آفتابی بودن روزها، درجه حرارت آب دریا، رطوبت نسبی، پوشش جنگلی و چشم­ اندازهای زیبای طبیعی و همچنین سهولت دسترسی به تهران و سایر نواحی پرجمعیت ایران شرایط برخورداری از امکانات رفاهی و خدماتی و تاسیسات تفریحی، یکی از مساعدترین مناطق ایران برای توسعه صنعت گردشگری و به ویژه توریسم تابستانی است، بطوری که سالیانه بیش از ۲۵ میلیون ایرانگرد و علاقه­ مندان به توریسم تفریحی را به سمت خود جذب می­ کند. در این مقاله که به شیوه پژوهش توصیفی و تحلیلی تهیه شده است نگارنده ضمن معرفی جاذبه­ های طبیعی ایرانگردی و جهانگردی سواحل شمال، ارزش و اهمیت دریای خزر را درخلق و ایجاد این جاذبه­ ها نشان داده و در خاتمه جهت حفظ این جذابیت­ها و استفاده بهینه از آن­ها در راستای توسعه پایدار صنعت توریسم منطقه راهکارهایی را ارائه می ­نماید.

Authors

حسن بیک محمدی

دانشیار گروه جغرافیای دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • الوانی، مهدی و دهدشتی، زهره، اصول و مبانی جهانگردی، بنیاد ...
  • ایرانگردی، روزنامه ویژه پنجمین نمایشگاه بزرگ ایرانگردی، ۱۳۷۴.. ...
  • جهانگردان، ماهنامه ویژه ایرانگردی و جهانگردی، اردیبهشت و خرداد ۱۳۷۶.. ...
  • جهانگردان، ماهنامه ویژه ایرانگردی، مهرماه ۱۳۷۸.. ...
  • راهنمای مسافران نوروزی- همشهری، دوشنبه ۲۵، اسفند ۱۳۷۶، ضمیمه روزنامه ...
  • رحمانی، بیژنی، ورزش، دانشگاه آزاد واحد تهران، ۱۳۷۳.. ...
  • رنجبریان، بهرام و زاهدی محمد، برنامه­ریزی توریسم در سطح ملی ...
  • کاویانی، محمدرضا، آب و هوای ایران، دانشگاه اصفهان ۱۳۷۸.. ...
  • یزدان پناه، محمدرضا، نخستین همایش جهانگردی جمهوری اسلامی، کیش، ۱۳۷۶ ...
  • نمایش کامل مراجع