زندگی با تغییرات جهانی گرم شدن اقلیم

Publish Year: 1382
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 87

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SEPEHR-12-46_012

تاریخ نمایه سازی: 18 بهمن 1400

Abstract:

بررسی سیر تحول زندگی بشر در طول قرن­های متمادی حکایت از آن داره که نوع زندگی و معیشت، خصوصیات فیزیولوژیکی و بدنی، نوع سکونتگاه­ ها و میزان وابستگی به آن و... در عرصه­ های مختلف کره زمین متفاوت از یکدیگر بوده است، بدون تعصب و بدور از جبر جغرافیایی، نمی­ توان نقش عوامل طبیعی و اقلیم را در زندگی انکار کرد. بنابراین هرگونه تغییر در این عوامل می ­تواند جنبه ­های مختلف زندگی بشر را متحول کند. هرچند اظهارنظر قطعی در مورد تحولات و تغییرات اقلیم بواسطه پیچیدگی عوامل و پس خورندهای متعددی که در تقابل سیستم­های هوا کره، آبکره، یخکره، و زیستکره وجود دارد، کاری دشوار است. ولی اتفاق نظر موجود بین دانشمندان با توجه به مطالعات متعدد صورت گرفته حکایت از نقش انکارپذیر انسان در کنار عوامل محیطی در روند گرم شدن کره زمین دارد. هر چند اظهار نظر نهایی راجع به نقش این عوامل با توجه به اطلاعات امروزی امکان­ پذیر نیست. مشکلی که با توجه به پیشرفت­های امروزی در آینده کمتر به چشم خواهد خورد. در یک تقسیم ­بندی کلی مطالعات هواشناسان و اقلیم شناسان را می­ توان در چهار طبقه قرار داد. ۱- مطالعات صورت گرفته در رابطه با اثبات روند تغییرات کره زمنی و کاستن از CO۲ موجود، در این زمینه می ­توان به مقایسه آمارها و اطلاعات مربوط به هواشناسی، بررسی شواد زیست- اقلیم گذشته، بررسی حلقه­ های رشد درختان، مطالعه روی یخچال­ها و سطح آب اقیانوس­ها و... اشاره کرد. ۲- بررسی فاکتورها و عوامل موثر بر تغییر اقلیم، به مطالعه تاثیر پس خورندهای مثبت و منفی، آئروسل­ها و ذرات معلق در هوا، لکه­ های خورشیدی و سیکل­ های آن، انفجارهای آتشفشانی، تاثیرگازهای گلخانه­ای و... می­ توان اشاره کرد. ۳- پیش­ بینی تغییرات آینده با استفاده از مدل­ های اقلیمی، تلاش دانشمندان برای پیش­ بینی اقلیم اینده با استفاده از مدل گردش عمومی، مدل بودجه انرژی، مدل انتقال تابش و... را می­ توان نام برد. ۴- سنتز مطالاعت مربوط به تغییر اقلیم و کاربردی کردن این مطالعات در جهت سازگاری هر چه بیشتر زندگی و فعالیت ­های بشر با شرایط جدید. با این نگرش می ­توان سه طبقه اول مطالعات را ابزاری جهت سنتز درست­ تر و متناسب با شرایط موجود دانست. در این مقاله سعی برآن است تا با ذکر نمونه ­هایی ضمن اثبات روند تغییرات اقلیم، عوامل موثر براین تغییرات را شناشایی و به پیش­ بینی شرایط آینده بپردازیم. واضح است که راه حل­ های ارائه شده جنبه پیشنهادی داشته و می­ تواند بسیار گسترده ­تر باشد.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • نوریان، علی محمد، تردیدهای علمی در تغییر اقلیم کره زمین، ...
  • Climate Change, The IPCC Response Strategies WMO/UNEP, ۱۹۹۰ ...
  • Titus, J,G, and Narayanan, V,K, The Probability of Sea Level ...
  • V.A.Mohen, W.Goldstein, and W.Goldstein, and W.Wang, ۱۹۹۱, "The Conflict over ...
  • نمایش کامل مراجع