ارزیابی مولفه های مدیریت بحران: یک مطالعه مقایسه ای در بیمارستان های خصوصی و دولتی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 156

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_OHHP-5-4_001

تاریخ نمایه سازی: 18 بهمن 1400

Abstract:

مقدمه: مدیریت بحران به عنوان یکی از حوزه های مدیریت پیامد می تواند تاب آوری در برابر بحران ها را افزایش داده و باعث کاهش سطح آسیب پذیری سازمانی در هنگام بروز بحران شود. این مطالعه با هدف ارزیابی مولفه های مدیریت بحران در بیمارستان های خصوصی و دولتی طراحی و انجام شده است. روش: مطالعه حاضر در سال ۱۳۹۹ در ۱۰ بیمارستان در شهر تهران انجام شده است. حجم نمونه موردمطالعه ۲۰۰ نفر تخمین زده شد. مولفه های مدیریت بحران در این پرسشنامه شامل: تعهد مدیریت، فرهنگ خطاپذیری، یادگیری، آگاهی، آمادگی، انعطاف پذیری و شفافیت بود. تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و آزمون مجذور کای یا آزمون دقیق فیشر انجام شده است. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد دو گروه بیمارستان های دولتی و خصوصی از نظر متغیرهای فردی دارای اختلاف معنی دار نیستند (۰/۰۵مدیریت بحران در دو گروه بیمارستان های دولتی و خصوصی به ترتیب ۴/۱۱ و ۳/۲۲ ارزیابی شد. نتایج ارزیابی مقایسه مولفه های مدیریت بحران در دو گروه موردمطالعه نشان داد همه این مولفه ها در گروه بیمارستان های دولتی بیشتر از گروه بیمارستان های خصوصی برآورد شده و اختلاف آن ها از نظر آماری نیز معنی دار می باشد (۰/۰۵>p). نتیجه گیری: نتایج مطالعه بیانگر این بود که هرچند میزان تاب آوری بیمارستان های خصوصی بالاتر از حد متوسط ارزیابی شده است، اما ارزیابی مقایسه ای مولفه های مدیریت بحران نشان داد سطح تاب آوری در برابر بحران در بیمارستان های دولتی بیشتر از این گروه می باشد؛ بنابراین، بایستی با یک طراحی مناسب و با استفاده از یک برنامه جامع مدیریت بحران مولفه های مدیریت بحران در این بیمارستان ها را ارتقاء داد.

Authors

سمیرا قیاسی

Department of Environmental Engineering, Faculty of Engineering, Islamic Azad University, Tehran, Iran

فاطمه وردی بغدادی

Department of Health, Safety, and Environment, Faculty of Engineering, Islamic Azad University, Tehran, Iran

فرشاد هاشم زاده

Department of Environmental Engineering, Faculty of Engineering, Islamic Azad University, Tehran, Iran

احمد سلطان زاده

Department of Occupational Safety & Hygiene Engineering, Research Center for Environmental Pollutants, Faculty of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :