تحلیل خشکسالی های گذشته در ایران، پیشبینی خشکسالی های آینده و چال شهای پی شروی مدیریت منابع آب در برنامه توسعه چهارم کشور

Publish Year: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 6,001

This Paper With 33 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IRSEN05_001

تاریخ نمایه سازی: 15 مرداد 1385

Abstract:

خشکسالی یکی از پدیده های آب و هوایی و از جمله رخدادهای مصیبت باری است که همواره خسارتهای زیادی به جوامع انسانی وارد می سازد. خشکسالی یا کاهش آب قابل دسترس می تواند به صور گوناگون مانند کمبود بارش، کاهش دبی رودخانه ها و کاهش حجم منابع آب مشاهده گردد . خشکسالی در همه رژیم های آب و هوایی کشور با شدت و ضعف مختلف روی می دهد. در این تحقیق براساس آنالیز آمار بارندگی زیرحوضه های کشور با استفاد ه از شاخص های معتبر جهانی ، سالهای خشکسالی با شدتهای مختلف در هر کدام از حوضه های فرعی کشور مشخص گردیده است . همچنین در این مطالعه متداول ترین و مشهورترین شاخص هایی که به کمک آن می توان خشکسالی و شدت آن را به صورت کمی نشان داد برای کل زیرحوض ههای ایران ارائه نمیشود. نتایج نهایی برآورد خشکسالی در حوضه های فرعی کشور و تحلیل خشکسالی با روشهای شاخص درصد از میانگین ، شاخص معیار بارندگی سالیانه (SIAP)، روش های استفاده از میانگین ها متحرک 7،5،3 ساله و همچنین شاخص SPI در طی دوره آماری 35 ساله منتهی به سال آبی 81-1380 مورد بررسی قرار گرفته و درصد وقوع خشکسالی نیز مشخص گردیده است. در ادامه با استفاده از روشهای فوق الذکر و انتخاب مناسب ترین توزیع های آماری، احتمال وقوع خشکسالی با شدتهای مختلف در سالهای آتی مشخص گردیده است . از نتایج حاصل از این قسمت از مطالعات مشخص گردید که در کلیه زیرحوضه ها کشور علاوه بر خشکسالیهای وقوع یافته در گذشته، در آینده نیز خشکسالی هایی با شدتهای مختلف حادث خواهد شد . لذا با توجه به ن تایج حاصل از این تحقیق مشخص گردیده است که ایران کشوری آسیب پذیر نسبت به پدیده خشکسالی م یباشد و این پدیده با دوره بازگشت های متفاوت با احتمال وقوع شدت های مختلف در آینده تکرار خواهد شد. حال با توجه به گسترش روزافزون نیاز و تقاضا در جامعه برای دسترسی به من ابع آب و آسیب پذیری اقلیمی ایران، مدیریت منابع آب کشور با توجه به احتمال وقوع خشکسالی از جنب ههای مختلف با چالشهای جدی روبرو خواهد شد. لذا با عنایت به اهمیت موضوع می بایستی اقدامات اساسی و سرنوشت ساز و دوراندیشانه در سطح ملی همراه با راهکارهای مدیریتی متن اسب به منظور آمادگی های لا زم در این خصوص معمول گردد . در خاتمه با در نظر گرفتن راهبردهای توسعه بلندمدت مدیریت آب کشور و نیز مواد قانونی مرتبط در برنامه چهارم (از جمله ماده 17 قانون برنامه چهارم و ماده 12 راهبردهای توسعه بلندمدت منابع آب کشور )، تهیه و اجرای برنامه های مدیریت ی مناسب و آمادگی جهت کاهش اثرات خشکسالی و همچنین آگاه سازی عمومی در این خصوص ضروری به نظر می رسد.

Authors

مجید عباسپور

دانشگاه صنعتی شریف

عالیه ثابت رفتار

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده محیط زیست

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ثبت‌رفتار، عالیه، «تحلیل خشکسالی»، 1383، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم ...
  • ثابت‌رفتار، عالیه، مجید عباسپور، «بررسی اثرات خشکسالی هیدرولوژیک بر کمیت ...
  • ثابت‌رفتار، عالیه «چگونه ریسک خشکسالی را کاهش دهیم»، تیر 1380، ...
  • «راهبردهای توسعه بلندمدت منابع آب کشور»، 1382، انتشارات سازمان مدیریت ...
  • سلامت، علی‌رضا، محمدرضا آل‌یاسین، «راهنمای مقابله با خشکسالی»، 1380، بخش ...
  • خشکسالی، کم آبی و مهاجرت در استان کرمان [مقاله کنفرانسی]
  • مهدوی، محمد، «هیدرولوژی کاربردی»، جلد اول، 1377، انتشارات دانشگاه تهران ...
  • Sabetraftar, Alieh, 2003, "study and analysis of drought e nvironmental ...
  • Sabetraftar. A, M. Abbaspour, 2003, "Study and Analysis of Drought ...
  • httep//www .wrm _ or.ir ...
  • نمایش کامل مراجع