CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کاربرد الگوریتم های هیورستیک جهت متعادل سازی خطوط تولید و مونتاژ و تاثیر آن بر عملکرد سازمان (مطالعه موردی: گروه صنایع غذایی دلپذیر)

عنوان مقاله: کاربرد الگوریتم های هیورستیک جهت متعادل سازی خطوط تولید و مونتاژ و تاثیر آن بر عملکرد سازمان (مطالعه موردی: گروه صنایع غذایی دلپذیر)
شناسه ملی مقاله: MBAC04_023
منتشر شده در چهارمین کنفرانس ملی و نخستین کنفرانس بین المللی الگوهای نوین مدیریت و کسب و کار در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد اسماعیل خلج - شهرداری تهران، تهران
رضا عباسی - دانشگاه شاهد، تهران
حسین علی مومنی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ، کرج

خلاصه مقاله:
بالانس خط مونتاژ با گسترش سیستم های تولید انبوه مطرح شد. در این سیستم ها، همواره سعی بر آن بوده که هزینه های تولیدی کاهش یابند. یکی از روش های موثر در کاهش این هزینه ها بالانس خط می باشد. از نظر محاسباتی مسائل بالانس خط مونتاژ، پیچیده بوده و جزء مسائل بسیار سخت می باشند. در سالیان اخیر روش های متعددی اعم از روش های دقیق، هیورستیک و متاهیورستیک برای حل این گونه مسائل ارائه شده است. در بین این روش ها، روش های هیورستیک به دلیل سرعت بالای محاسباتی، ارائه یک جواب رضایت بخش و در نهایت عملی تر بودن، کاربرد گسترده تری دارند. در این تحقیق ابتدا برخی از این روش ها معرفی و سپس یکی از خطوط تولید شرکت دلپذیر با استفاده از آنها بالانس می شود. در ادامه و با استفاده از تکنیک TOPSIS و معیارهایی که خبرگان صنعت غذایی کشور در اختیار ما قرار می دهند مقایسه مابین این روش ها انجام شده و روش برتر مشخص می گردد. از بین روش های ارائه شده، روش RPW به دلیل داشتن شاخص نزدیکی به گزینه ایده آل ( CI ) بیشتر، به عنوان روش برتر توسط این تکنیک انتخاب گردیده است.

کلمات کلیدی:
الگوریتم هیورستیک، سیکل تولید، بالانس خط مونتاژ، تکنیک TOPSIS ، روش RPW

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1394290/