CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر اجرای الگوی مراقبت پیگیر بر کیفیت زندگی و پیشگیری از عوارض بعد از عمل در بیماران جراحی پیوند عروق کرونر

عنوان مقاله: تاثیر اجرای الگوی مراقبت پیگیر بر کیفیت زندگی و پیشگیری از عوارض بعد از عمل در بیماران جراحی پیوند عروق کرونر
شناسه ملی مقاله: JR_IJRN-1-2_001
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

زرافشان حقدوست - University of Social Welfare and Rehabilitation Science, Tehran, Iran
کیان نوروزی - University of Social Welfare and Rehabilitation Science, Tehran, Iran
محمدعلی حسینی - University of Social Welfare and Rehabilitation Science, Tehran, Iran

خلاصه مقاله:
مقدمه: با افزایش روزافزون جراحی های بای پس عروق کرونر در جامعه، اهمیت عوارض بعد از عمل جراحی و کیفیت زندگی در این بیماران بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مدل مراقبت پیگیر بر کیفیت زندگی و پیشگیری از عوارض بعد از عمل جراحی در بیماران بای پس عروق کرونر انجام شد. روش: مطالعه حاضر به صورت نیمه تجربی بر روی ۷۰ بیمار با عمل جراحی پیوند عروق کاروانی انجام شد. نمونه ها به روش غیر احتمالی مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. در گروه مداخله الگوی مراقبت پیگیر به مدت دو ماه اجرا و در گروه کنترل مراقبت های روتین بخش انجام گرفت. از پرسشنامه سنجش کیفیت زندگی اختصاصی مک نیو در سه مرحله قبل، یک و دو ماه بعد از عمل جراحی و چک لیست عوارض بعد از عمل یک ماه و دو ماه بعد از جراحی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر، آزمون تی مستقل و تعقیبی توکی استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که اجرای مدل مراقبت پیگیر تفاوت معنی داری بین میانگین نمرات کیفیت زندگی و عوارض بعد از عمل نمونه های پژوهش گروه مداخله و شاهد ایجاد کرد (۰۰۱/۰=p). میانگین و انحراف معیار نمرات کیفیت زندگی در گروه مداخله قبل از عمل، یک و دو ماه بعد از عمل جراحی به ترتیب ۴ /۲۴±۱/۱۵۰، ۱/۱۲± ۳/۱۸۹ ۱/۱۶± ۵/۱۸۰ بود. همچنین میانگین و انحراف معیار نمرات کیفیت زندگی در گروه شاهد قبل از عمل، یک و دو ماه بعد از عمل جراحی به ترتیب ۷/۲۴± ۲/۱۳۹، ۳/۲۱± ۵/۱۶۶ و ۴/۱۰± ۲/۱۶۸ بود. علاوه بر این درصد عوارض بعد از عمل در گروه مداخله یک ماه بعد ۴۰% و در گروه شاهد ۸۵% بوده که این تفاوت نیز به لحاظ بالینی و آماری معنی دار بود (۰۰۱/۰>p). نتیجه گیری: اجرای مدل مراقبت پیگیر روی بیماران بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر، موجب بهبود کیفیت زندگی و کاهش بروز عوارض بعد از عمل جراحی می شود.

کلمات کلیدی:
continuous care model, quality of life, post-operative complications, Coronary artery bypasses grafting., مدل مراقبت پیگیر, کیفیت زندگی, عوارض بعد از عمل, پیوند عروق کرونر.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1396732/