CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

The Effect of Land Use on the Spatial Distribution of Cool Islands in Tehran

عنوان مقاله: The Effect of Land Use on the Spatial Distribution of Cool Islands in Tehran
شناسه ملی مقاله: JR_GSMA-2-6_003
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

Seyed Kamyar Mortazavi Asl - Ph.D Student, Department of Urban Planning, Faculty of Architecture and Urban Planning, UAE Branch, Islamic Azad University, Dobai, UAE.
Navid Saeeidi Rezvani - Assistant Professor, Department of Urban Planning, Faculty of Architecture and Urban Planning, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran.
Mahmoud Rezaei - Associate Professor, Department of Urban Planning, Faculty of Architecture and Urban Planning, Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
گرمایش جهانی و جزایر حراتی شهرها یکی از بزرگ­ترین چالش ­های جهان امروز است، به­طوری که سالانه همایش­های زیادی در سطح ملی و محلی برای جلوگیری، مقابله و تعدیل این پدیده در سراسر جهان برگزار می­شود. با وجود توجه قابل ملاحظه جوامع علمی به این مسئله، اما در عمل رشد افسارگسیخته شهرها تمام معادلات و تلاش جامعه علمی را بی­اثر می­کند. با توجه گسترش شهر و به­تبع آن گسترش جزایر گرمایی، جزایر خنک (سرمایی) بیش­از پیش مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق به­منظور درک تاثیر پراکنش­ فضایی کاربری­ها در توزیع فضایی جزایر خنک، ابتدا با استفاده از پردازش تصاویر لندست ۸ و الگوریتم تک­کانال دمای سطح زمین محاسبه شد و سپس با استفاده از الگوریتم حداکثر شباهت نقشه کاربری اراضی به­دست آمد و نهایتا تاثیر کاربری­اراضی در شکل­گیری جزایر خنک و گرمایی مورد بررسی قرار گرفت. مطابق نتایج، و پایین­ترین میزان جزایر خنک به ترتیب در بهاران، نیاوران و دربند بود و در طرف مقابل بالاترین میزان جزیره­حرارتی به ترتیب در محله بوستان ولایت، شهرک شهید باقری و فرودگاه بودند. نتایج نشان داد که بالاترین میانگین دمایی در بین کاربری­ها مربوط به مناطق سیمانی/سنگفرش شده(۴۸.۳ درجه­سانتیگراد) بود و پایین­ترین میانگین دما مربوط به کاربری آب(۳۲.۴ درجه­سانتیگراد) بود. براساس نتایج و مقایسه درصد هرکدام از کاربری­های اراضی در مناطق دارای جزایر حرارتی و جزایر خنک، در مناطق سرد سهم پوشش­گیاهی و در مناطق گرم سهم کاربری سیمانی/سنگفرش چشم­گیر است. با این تفاسیر، یکی از راه­های بسیار کارامد برای تبدیل جزایر گرمایی به جزایر خنک، استفاده از گیاهان با نیاز آبی کم در پشت­بام­ها با عنوان پشت­بام­های سبز است.

کلمات کلیدی:
Cool Islands, Single Channel Algorithm, land Surface Temperature, Tehran., جزایر خنک, الگوریتم تک کانال, دمای سطح زمین, تهران.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1397766/