بررسی وضعیت خواب در شیرخواران ۶ تا ۱۸ ماهه مصرف کننده سرلاک

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 108

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PEN-8-2_007

تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1400

Abstract:

مقدمه:  خواب به طور ویژه در کودکان مهم است زیرا بر تکامل ذهنی و جسمی آنها اثر می گذارد. مشکلات خواب در ۲۰ تا ۳۰ درصد از اطفال دیده می­شود. سرلاک به عنوان یکی از غذاهای کمکی در داروخانه ها در ایران توزیع می­گردد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت خواب شیرخواران مصرف کننده سرلاک طراحی شده تا با اطلاعات آن قدمی در بهبود تجویز سرلاک صورت بگیرد. روش : این مطالعه به صورت مقطعی و توصیفی بر روی ۲۰۲ کودک شیر خوار در سال ۹۷ صورت گرفت. گروه شاهد، شیرخوارانی که سرلاک مصرف نمی­کردند و گروه مورد مطالعه شیرخوارانی بودند که حداقل ۱ قوطی سرلاک (از برند نستله) در ماه و برای حداقل یک ماه  استفاده کردند. اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه مختصر خواب نوزاد  با پرسش از والدین جمع آوری شد .  نتایج  : این مطالعه نشان داد وضعیت خواب شیرخواران در هر دو گروه در مقایسه با استانداردهای جهانی نامناسب می­باشد. مصرف سرلاک با مدت زمان به خواب رفتن کودک ، مدت خواب شبانگاهی، تعداد دفعات بیدار شدن کودک در شب، و وجود اختلال خواب کودک از دید والدین ارتباط معناداری داشت. در حالی که با میزان خواب روز ، عادت­های خواب ، چگونگی به خواب رفتن، ساعت خواب، نوع زایمان، وزن هنگام تولد، وزن فعلی کودک و جنسیت ارتباط معناداری نداشت. نتیجه گیری: اختلالات خواب در کودکان شیرخوار مصرف کننده سرلاک در مقایسه با شیرخوارانی بود که سرلاک مصرف نمی کردند، شایع تر بود.

Authors

شمیم شکیبا

Pharm.D., Student research committee, Faculty of pharmacy, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran

صالحه صبوری

Assistant professor, Pharmaceutics Research Center, Institute of Neuropharmacology, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.

مهرداد شکیبا

Associate professor, Children Growth Disorder Research Center, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

فاطمه دباغ زاده

Associate professor, Herbal and Traditional Medicines Research Center, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Nafeiy Z, Shakiba M, Kashavarzian F. The prevalence of sleep ...
  • Cubero J, Chanclón B, Sánchez S, Rivero M, Rodríguez AB, ...
  • Bassey FI, Mcwatters KH, Edem CA, Iwegbue CM. Formulation and ...
  • Ahn Y, Williamson AA, Seo H-J, Sadeh A, Mindell JA. ...
  • Kitamura S, Enomoto M, Kamei Y, Inada N, Moriwaki A, ...
  • Friedman M. Analysis, nutrition, and health benefits of tryptophan. Int ...
  • نمایش کامل مراجع