تغییرات جمعیت، توزیع درون گیاهی و فضای نمونه گیری کنه تارتن دولکه ای Tetranychus urticae Koch. روی دو رقم لوبیا قرمز در شرایط زراعی

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 886

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

DEZFULWATERMECH01_027

تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1391

Abstract:

کنه تارتن دولکه ای Tetranychus urticae Koch مهم ترین آفت در ایران و به خصوص در مزارع لوبیا استان لرستان محسوب می گردد. به منظور کنترل آفت فوق در مزارع لوبیا واقع در شمال این استان، همه ساله مقدار بسیار قابل توجهی از سموم کنه کش مورد استفاده قرار می گیرد که به دلیل عدم پیش آگاهی صحیح آفت، در بسیاری از موارد کاربرد این سموم ضرورتی ندارد. طی سال های 1381 و 1382 تغییرات جمعیت و توزیع آفت در ارتفاع های مختلف گیاه، روی دو رقم لوبیا قرمز درخشان و صیاد در شرایط زراعی شهرستان بروجرد مورد بررسی قرار گرفت. همچنین در طول فصل زراعی، با انجام نمونه گیری های منظم از سه ارتفاع پایین، وسط و بالای بوته، مناسب ترین فضای نمونه گیری از جمعیت این آفت نیز مشخص شد. این کنه در سال اول روی لوبیا قرمز رقم درخشان دارای دو اوج جمعیت در 22 مرداد و پنجم شهریور بود. در سال دوم نیز روی رقم صیاد مجددا دو اوج جمعیت در هشتم و 29 مرداد داشت. در این آفت، نسبت جنسی در طول فصل زراعی متفاوت بود. اما همیشه جمعیت ماده ها نسبت به نرها برتری داشت. اوج جمعیت نرها در طی دو سال در هفته اول شهریور مشاهده گردید. به طوری که در زمان فوق، نسبت ماده به نر به ترتیب 1 به 0/86 در سال اول و 1 به 0/74 در سال دوم تخمین بود. بررسی توزیع آفت در ارتفاع های مختلف بوته لوبیا نشان داد که تراکم جمعیت این آفت در طول فصل زراعی در سه ارتفاع پایین، وسط و بالای بوته لوبیا متفاوت است. به طوری که در روزهای اول، بیش ترین تراکم کنه روی برگ های پایین و در اواخر فصل زراعی روی برگ های بالایی بوته مشاهده گردید. بنابراین به منظور تعیین تراکم جمعیت آفت در مزارع لوبیا، نمونه گیری باید از هر سه ارتقاع گیاه انجام بگیرد.

Keywords:

Authors

عبدالامیر محیسنی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان- ایستگاه بروجرد

محمدحسن کوشکی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان- ایستگاه بروجرد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • احمدی مهرداد. یعقوب فتحی‌پور و کریم کمالی. 1385. "پارامترهای رشد ...
  • احمدی مهرداد.، یعقوب فتحی‌پور، کریم کمالی.، علی‌اصغر طالبی وسعید محرمی‌پور. ...
  • (5 بی‌نام. 1387. "برنامه تولید محصولات کشاورزی در سال زراعی ...
  • [ء] خنجانی محمد و کریم حداد ایرانی‌نژاد _ 1385. "کنه‌های ...
  • Ashihara. W., Inoue and M. Osacabe. 1986. _ mass rearing ...
  • Aydemir. M., S. Toros. 1992. _ effects of different bean ...
  • Tetranychidae) _ _ Proceedings of the second Turkish National congress ...
  • نمایش کامل مراجع