CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی مناطق مغزی مرتبط با مهارت های اصلی هوش منطقی- ریاضی گاردنر با استفاده از تصویرسازی تشدید مغناطیسی کارکردی (مطالعه موردی)

عنوان مقاله: بررسی مناطق مغزی مرتبط با مهارت های اصلی هوش منطقی- ریاضی گاردنر با استفاده از تصویرسازی تشدید مغناطیسی کارکردی (مطالعه موردی)
شناسه ملی مقاله: JR_SHPP-8-6_008
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهره یارمحمدی - PhD Student, Department of Psychology, Bu-Ali-Sina University, Hamedan, Iran
ابوالقاسم یعقوبی - Professor, Department of Psychology, Bu-Ali-Sina University, Hamedan, Iran
خسرو رشید - Associate Professor, Department of Psychology, Bu-Ali-Sina University, Hamedan, Iran
رسول کرد نوقابی - Associate Professor, Department of Psychology, Bu-Ali-Sina University, Hamedan, Iran

خلاصه مقاله:
مقدمه: هوش منطقی- ریاضی از نیازهای فراگیر زندگی مدرن امروزی برای مقابله با انواع گوناگونی از موقعیت های محاسبه ای و حل مسئله به شمار می آید. هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی مناطق مغزی مرتبط با مهارت­ های اصلی هوش منطقی- ریاضی (محاسبات، استدلال منطقی و استراتژی های بازی) با استفاده از تصویر سازی تشدید مغناطیس کارکردی بود. روش: روش این پژوهش یک طرح میان- موردی بود. از میان ۲۸ داوطلب زن و مرد ۱۸ سال به بالا که در سال ۱۳۹۹ به آزمایشگاه نقشه برداری مغز مراجعه کردند، یک آزمودنی با هوش منطقی-ریاضی خیلی بالا به روش هدفمند و با استفاده از مقیاس ارزیابی رشدی هوش های چندگانه انتخاب شد. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، تکالیف محاسبات، شطرنج و استدلال منطقی بود. همچنین از تصویر سازی تشدید مغناطیس کارکردی جهت بررسی مناطق مغزی استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPM نسخه ۱۲، پیش پردازش و آنالیز آماری شدند. یافته ها: یافته ها، فعال سازی عصبی مشابهی را بین مهارت های محاسبات، استدلال منطقی و بازی شطرنج در مناطق پیشانی و آهیانه­ای نشان داد. همچنین فعالیت قابل توجهی را نیز در نواحی مخچه، اینسولا، شکنج کمربندی، پیش گوه، شکنج پیش و پس مرکزی، شکنج دوکی شکل و شکنج فوق حاشیه ای نشان می دهد که در هر سه مهارت چشمگیر بودند. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که الگوهای فعال سازی عصبی در هر مهارت، دارای پایه­ های عصبی منحصربه فردی بوده، با این وجود با سایر مهارت­ های هوش منطقی- ریاضی، دارای الگو های مشترک نیز می باشند. این الگو­های مشترک و منحصر به فرد، معماری عصبی بی همتایی را در حمایت از نظریه هوش­ های چندگانه، به عنوان یک مدل علمی از هوش انسان ارائه می دهند.

کلمات کلیدی:
Logical reasoning, Game strategies, Magnetic resonance imaging, Calculations, Logical-mathematical intelligence, استدلال منطقی, استراتژی های بازی, تصویر سازی تشدید مغناطیسی, محاسبات, هوش منطقی- ریاضی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1401227/