بررسی چگونگی سیر مصرف انرژی در تولید نیشکر و ارائه راهکارهای مناسب جهت افزایش بهره وری در یک واحد کشت و صنعت شمال خوزستان

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 877

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

DEZFULWATERMECH01_186

تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1391

Abstract:

این مطالعه جهت بررسی سیر مصرف انرژی در کشت و صنعت میان آب واقع در شمال خوزستان انجام شد. ابتدا با مشخص کردن نحوه اجرای عملیاتها در مزارع پلنت و راتونها، کمیتهای مصرف انرژی را مشخص کرده تا با تعیین میزان نهاده های مصرفی و همچنین مقدار معادل انرژی تولیدی بتوان با استفاده از شاخص های انرژی به ارزیابی سیستم پرداخته شود. این مطالعه در سطح حدود 2500 هکتار بوده که 707 هکتار آن مربوط به مزارع پلنت و 1793 هکتار تحت پوشش مزارع راتون بود، انجام گرفت. مزارع راتون شامل راتون بود. کل انرژیهای ورودی در مزارع پلنت 183/7 گیگاژول بر هکتار بود که سهم انرژی های ورودی مستقیم 31/45 درصد و غیرمستقیم 65/55 درصد بود. در مزارع پلنت قلمه با 28/85 درصد بیشترین سهم را در انرژیهای ورودی داشت. شاخص های انرژی شامل نسبت انرژی، افزوده خالص انرژی و بهره دهی انرژی به ترتیب 3/76، 506/4 گیگاژول بر هکتار و 0/71 کیلوگرم بر مگاژول بود. در مزارع راتون الکتریسیته مصرفی با 36/5 درصد بیشترین سهم را در انرژی ورودی داشت. افزوده خالص انرژی و بهره دهی انرژی با افزایش شماره راتون کاهش یافتند زیرا با میزان نهادههای ورودی یکسان عملکرد کاهش مییافت. در مرحله داشت مزارع پلنت و راتون، الکتریسیته و آب مصرفی بیشترین میزان از انرژی ورودی را به خود اختصاص دادند. با توجه به نیاز آبی نیشکر میتوان با افزایش بازدهی سیستم آبیاری و مدیریت صحیح آن، راندمان شاخصهای انرژی را بهبود بخشید.

Authors

محسن طیب طاهر

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

مرتضی الماسی

عضو هیات علمی واحد دزفول

محمد مهران زاده

عضو هیات علمی واحد دزفول

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • الماسی، م. 1386. مدیریت مصرف انرژی. جزوه کارشناسی ارشد، دانشکده ...
  • Ozkan, b., Akcaoz, H. And Fert, C. (2004) .Energy input ...
  • Abu sirhan , A., Snobear , B.And Battikhi , A. ...
  • نمایش کامل مراجع