سبک زندگی بیماران مبتلا به پرفشاری خون در مراکز بهداشتی درمانی روستایی شهرستان جهرم
عنوان مقاله: سبک زندگی بیماران مبتلا به پرفشاری خون در مراکز بهداشتی درمانی روستایی شهرستان جهرم
شناسه ملی مقاله: JR_JPMH-1-1_001
منتشر شده در در سال 1393
شناسه ملی مقاله: JR_JPMH-1-1_001
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:
تیمور آقاملایی
فاطمه السادات حسینی
حسین فرشیدی
عبدالحسین مدنی
امین قنبرنژاد
خلاصه مقاله:
تیمور آقاملایی
فاطمه السادات حسینی
حسین فرشیدی
عبدالحسین مدنی
امین قنبرنژاد
مقدمه: اتخاذ سبک زندگی ناسالم بوسیله فرد می تواند زمینه ساز بروز بیمارهای مختلف از جمله بیماری پرفشاری خون که یک خطر جدی برای سلامت فرد است، شود. این پژوهش با هدف بررسی سبک زندگی بیماران مبتلا به پر فشاری خون در مراکز بهداشتی درمانی روستایی شهرستان جهرم انجام شد.
روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی و از نوع مقطعی بود که بر روی ۷۸ نفر از بیماران مبتلا به پرفشاری خون بالای ۳۰ سال روستاهای شهرستان جهرم انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه به صورت مصاحبه گردآوری شد. پرسشنامه در دو بخش کلی شامل مشخصات دموگرافیک افراد مورد مطالعه و همچنین پرسشنامه سبک زندگی افراد مبتلا به پرفشاری خون بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS۱۹ استفاده شد.
یافته ها: میانگین سن افراد مورد مطالعه ۰۲/۶۳ سال با انحراف معیار ۲۳/۱۴و دامنه آن از ۳۰ تا ۷۰ سال متغیر بود. ۸/۳۰ درصد آن ها مرد و ۲/۶۹ درصد زن بودند. میانگین سال های ابتلا به پرفشاری خون ۴/۸ با انحراف معیار ۸/۵ بود. میانگین فشارخون سیستول بیماران۳۹/۱۲۸ انحراف معیار۰۱/۱۴و میانگین فشارخون دیاستول آنها ۹۶/۸۰ با انحراف معیار ۴۴/۱۰بود. میانگین نمایه توده بدنی بیماران ۸/۲۴ با انحراف معیار ۶/۴ بود. میزان فشارخون ۷۵/۵۳ درصد ازبیماران بالاتر از حد نصاب تعیین شده (مساوی و یا بیشتر از۱۴۰/۹۰ ) برای این بیماران بود. در خصوص متغیرهای مربوط به سبک زندگی ۷/۷ درصد بیماران مورد مطالعه سیگار و ۵/۲۰ درصد قلیان مصرف می کردند. ۱/۱۴ درصد از افراد مورد مطالعه فعالیت فیزیکی منظم داشتند. پیروی از دستورات پزشک ۵/۶۱ درصد و مصرف منظم دارو ۵/۷۰ درصد در بین بیماران دارای بیشترین فراوانی و فعالیت فیزیکی منظم با ۱/۱۴ درصد پرهیز از استرس با ۹/۱۷ درصد دارای کمترین فراوانی انجام بودند.
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان دهنده وجود عادات رفتاری نامناسب بخصوص در زمینه کنترل استرس، فعالیت فیزیکی و مصرف نمک در بیماران مبتلا به پرفشاری خون است، بنابراین، توصیه می شود در زمینه اتخاذ سبک زندگی سالم و عادات رفتاری صحیح آموزش های لازم به بیماران مبتلا به پرفشاری خون داده شود.
کلمات کلیدی: Lifestyle, hypertension, Jahrom, سبک زندگی, بیماری پرفشاری خون, جهرم
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1402135/