نگرشی نو درباره ساختارهای منطقه آذرین تبریز - بزمان بر پایه نتایج به دست آمده از تحلیل عناصر ساختاری منطقه راونج - دلیجان

Publish Year: 1377
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,120

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI02_036

تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1385

Abstract:

طی بررسیهای هندسی، عناصر ساختاری و تحلیل جنبشی آنها مشخص گردید. ساختار اصلی منطقه مورد مطالعه، تاقدیس روانج است که از نوع چینی های مخروطی با قاعده بیضوی بوده که در دو چهت شمال غرب و جنوب شرق دارای پلانج بوده و محور آن به شکل حرف Z خمیده است وسطح محوری آن نیز یک پیچش راستگرد را نشان میدهد. با بررسی مدلهای متعارف دگرشکلی و عناصر ساختاری خاص هر مدل مشخص گردید که مدل دگر شکلی توام با فشردگی می تواند تمامی اختصاصات ساختاری ناحیه راونج را توجیه نماید. از طرف دیگر روند عمومی حوضه رسوبی منطقه (130N درجه سانتی گراد تا N 135 درجه سانتی گراد ) و جهت فشار وارد بر آن (N20E درجه سانتی گراد ) نیز نشان دهنده یک زون راستالغز همگرا یا Transpression برای منطقه مورد مطالعه است و از این رو مدل استرین Transpression برای آن قابل کاربرد است. مدل مذکور ابراز می دارد که جهت یابی عناصر ساختاری در داخل زونهای راستالغز همگرا، نه تنها به بزرگی استرین برشی بلکه به درجه همگرایی نیز بستگی دارد و لذا برای تعیین جهت یابی اولیه ساختارهای منطقه باید جهت یابی بیضی استرین افقی را به دست آوریم و بدین منظور به داده های استرین و نیز فاکتورهای همگرایی (R) منطقه نیاز داریم. مقدار فاکتور همگرایی (R) با توجه به جهت یابی مولفه های تنش محاسبه گردید (R=2/75) و به کمک قلوه سنگهای تغییر شکل یافته موجود در منطقه و با استفاده از روش De Paor مقدار استرین درناحیه تعیین و ارزیابی گردید (Rs=1/6) و به کمک دو پارامتر مذکور و با استفاده از نمودارهای موجود، جهت یابی بیضی استرین افقی (fi) در منطقه تعیین گردید (fi~15) . بر مبنای جهت یابی بیضی مزبور، جهت یابی اولیه تمام ساختارهای ناحیه مشخص و مبنایی برای تجزیه و تحلیل های دیگر قرار گرفت. لازم بهذکر است که جهت یابی های مذکور با آنچه که از طریق مطالعات قبلی برای این مناطق ارائه شده 30 درجه اختلاف دارند.

Authors

وحید حسینی تودشکی

کارشناس ارشد زمین شناسی ساختمانی از دانشگاه تربیت مدرس تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :