CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی وضعیت احساس امنیت و احساس ترس از جرم در زنان جوان (مطالعه موردی: زنان جوان شهر تنکابن استان مازندران)

عنوان مقاله: بررسی وضعیت احساس امنیت و احساس ترس از جرم در زنان جوان (مطالعه موردی: زنان جوان شهر تنکابن استان مازندران)
شناسه ملی مقاله: JR_MSY-19-47_004
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی اصغر عباسی اسفجیر - دانشیار، گروه جامعه شناسی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران (نویسنده مسئول) E-mail: Asfajir@hotmail.com
علیرضا جهانی بهنمیری - دانشکده سما، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران

خلاصه مقاله:
این تحقیق با هدف بررسی احساس ترس از جرم در زنان جوان و احساس ترس از جرم در فضاهای شهری در شهر تنکابن انجام شد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت، توصیفی- تحلیلی می­باشد. جامعه آماری تحقیق شامل زنان جوان شهر تنکابن می­باشد که بر اساس جدول کرجسی و مورگان، تعداد ۳۸۵ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش گردآوری داده­ها، اسنادی­ (جستجوی کتابخانه ای) و میدانی(پرسشنامه­ای) و ابزار مورد استفاده در این تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن توسط کارشناسان تایید شد و پایایی آن از طریق آزمون آلفا کرونباخ به دست آمد. ضریب آلفای به دست آمده برابر با ۸۰۵/۰ بود که نشان از پایایی مناسب پرسشنامه دارد. داده های به دست آمده از پرسشنامه از طریق نرم­افزار SPSS و LISREL بر اساس آزمون­های آماری  همبستگی و رگرسیون و تحلیل مسیر مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن است که زنان جوان به هنگام تردد در شهر، احساس امنیت متوسط رو به بالا دارند. در بین زنان جوان تحصیل کرده و دارای درآمد بالا، زنان جوانی که در محله آن­ها ساختمان­ها و زمین های متروکه کم تر بوده و زنان جوانی که از فعالیت های پلیس رضایت بیشتری داشته اند، میزان احساس ترس از جرم کم­تر بوده است.

کلمات کلیدی:
واژگان کلیدی: زنان جوان, احساس ترس, احساس احساس امنیت, فضای شهری و شهر تنکابن

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1406386/