شناسایی مناطق مستعد وقوع زمین لغزش و جابجایی عمودی با استفاده از تصاویر راداری (مطالعه موردی: محدوده شهری و حاشیه شهری لواسان)

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 317

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GEH-10-3_001

تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1400

Abstract:

مخاطرات ژئومورفولوژی به عنوان یکی از مخاطرات محیطی محسوب می­شود که می­تواند با خسارات زیادی همراه شود. بسیاری از مناطق ازجمله دامنه­های جنوبی البرز، مستعد وقوع انواع مخاطرات ژئومورفولوژی هستند؛ بنابراین در این تحقیق به بررسی مخاطرات ناشی از جابجایی عمودی و زمین لغزش در محدوده شهری و حاشیه شهری لواسان، واقع در دامنه­های جنوبی البرز پرداخته شده است. این تحقیق در ۳ مرحله انجام شده است. در مرحله اول به منظور ارزیابی جابجایی عمودی منطقه از ۲۷ تصویر راداری سنتینل ۱ و روش سری زمانیSBAS  استفاده شده است. در مرحله دوم به منظور پتانسیل سنجی مناطق مستعد وقوع زمین لغزش از ۸ پارامتر ژئومورفولوژی، زمین­شناسی و انسانی و همچنین مدل تلفیقی منطق فازی و ANP استفاده شده است. در مرحله سوم نیز، بر اساس نتایج حاصل از ارزیابی جابجایی عمودی و همچنین پتانسیل سنجی مناطق مستعد وقوع زمین لغزش، مناطق مخاطره­آمیز محدوده مطالعاتی شناسایی شده است. نتایج حاصل از روش سری زمانی SBAS نیز بیانگر این است که محدوده مطالعاتی در طی دوره زمانی ۳ ساله حدود ۴/۱۲ میلی­متر بالاآمدگی و همچنین ۲/۱۰۳ میلی­متر فرونشست داشته است. نتایج پتانسیل سنجی مناطق مستعد وقوع زمین لغزش نیز بیانگر این است که مناطق شمالی محدود مطالعاتی پتانسیل خیلی زیادی جهت وقوع زمین لغزش دارد. همچنین نتایج حاصل از ارزیابی مناطق مخاطره­آمیز در محدوده مطالعاتی بیانگر این است که مناطق مستعد لغزش ۱/۳۰ کیلومترمربع، مناطق دارای جابجایی بیش از ۴۵ میلی­متر ۲۷/۲۶ کیلومترمربع و همچنین مناطق مستعد لغزش و دارای جابجایی بیش از ۴۵ میلی­متر ۹۷/۶ کیلومترمربع از محدوده را دربرگرفته است.

Authors

سعید نگهبان

دانشیار ژئومورفولوژی گروه جغرافیا، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز

تینا پی سوزی

کارشناس ارشد هیدروژئومورفولوژی، دانشگاه خوارزمی

حمید گنجائیان

دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی، دانشگاه تهران

میلاد نوروزی

دانشجوی دکتری شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بابایی، سیدساسان؛ خزایی، صفا؛ قاصرمبارکه، فروزان؛ ۱۳۹۶. پردازش سری زمانی ...
  • رنجبر، محسن؛ بیات، سارا؛ ۱۳۸۹. بررسی مخاطرات طبیعی شهرستان ...
  • Bednarik, M., Magulova, B., Matys, M., Marschalko, M., ۲۰۱۰. Landslide ...
  • Bronfman, N. C., Cisternas, P. C., Repetto, P .B. Castañeda, ...
  • Hanssen, R. F., ۲۰۰۱. Radar Interferometry: Data Interpretation and Error ...
  • Wang W., Zhang W., Xia Q., ۲۰۱۲. Landslide Risk Zoning ...
  • Zhao, Q., Ma. G., Wang. Q., Yang. T., Liu, M., ...
  • نمایش کامل مراجع