CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و مقایسه عایقهای حرارتی مرسوم و غیر مرسوم در ساختمان، با توجه به ویژگیهای ترموفیزیکی و زیست محیطی با ارزیابی چرخه حیات (LCA)

عنوان مقاله: بررسی و مقایسه عایقهای حرارتی مرسوم و غیر مرسوم در ساختمان، با توجه به ویژگیهای ترموفیزیکی و زیست محیطی با ارزیابی چرخه حیات (LCA)
شناسه ملی مقاله: ECONF11_185
منتشر شده در یازدهمین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی پایدار در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

طلیعه یلدا - دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته معماری پایدار، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران.
محمدعلی خانمحمدی - دکتری معماری، دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران.
عباس ترکاشوند - دکتری معماری، استادیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران

خلاصه مقاله:
مصرف بیش از حد انرژی در سراسر جهان، باعث تغییرات زیست محیطی بسیار شده که از این میان میتوان بالا آمدن سطح دریاها، اسیدی شدن اقیانوسها، امواج گرمایی و انقراض گونه های زیستی، مشکلات بهداشتی و آسیب های زیرساختی را برشمرد که ازمهمترین مشکلاتی هستند که انسان با آن روبرو است. کشور ما نیز با انواع مشکلات زیست محیطی دست به گریبان است و از آنجا که بیش از ۴۰ درصد انرژی کشور در بخش ساختمان مصرف میشود، بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمانهای کشور یک ضرورت محسوب شده و استفاده از راهکارهایی در طراحی و برپایی ساختمانها، به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی، اهمیت زیادی پیدا کرده است. پژوهشها نشان میدهند، بهسازی عملکرد پوسته ساختمان، به طور قابل توجهی در کاهش مصرف انرژی، موثر است. استفاده از عایق حرارتی مناسب، از راه حلهایی است که برای اصلاح پوسته ساختمان ارائه شده است، در این مطالعه در مورد انتخاب عایق حرارتی تمرکز شده تا علاوه بر داشتن خواص ترموفیزیکی مناسب، انرژی نهفته پایینی داشته باشد و در طول حیات خود از استخراج، مراحل تولید و رسیدن به دست مصرف کننده، طول دوره مصرف، تعمیر و نگهداری و درنهایت دور ریز، کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کند. در واقع، انرژی مصرفی برای تولید این محصول، نباید از میزان انرژی صرفه جویی شده در طول زمان استفاده از این محصول، بیشتر باشد. بنابراین، مقاله حاضر مروری است بر پژوهشهایی که برای معرفی انواع عایق حرارتی مرسوم و غیر مرسوم، با در نظر گرفتن ویژگیهای فیزیکی و زیست محیطی درطول چرخه حیات ( دیدگاه (LCA انجام شده اند. درانتها با نشان دادن خصوصیات فیزیکی و زیست محیطی پلی اتیلن ترفتالات باز یافتی (حاصل از بازیافت بطری های پلاستیکی)، این ماده به عنوان عایق حرارتی و با هدف صرفهجویی در مصرف انرژی ساختمان، معرفی میشود که با توجه استفاده مجدد از بطریهای پلاستیکی، کمکی مضاعف به محیط زیست محسوب میشود.

کلمات کلیدی:
عایق حرارتی، انرژی نهفته، ارزیابی چرخه حیات، امکان گرمایش جهانی، مواد عایق مرسوم، مواد عایق غیر مرسوم، مواد عایق بازیافتی، پلی اتیلن ترفتالات بازیافتی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1410899/