CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نگرش دختران جوان پیرامون فرهنگ خواستگاری به شیوه سنتی و جدید (مورد مطالعه: دانشجویان دانشکده رفاه در سال ۹۶-۱۳۹۵)

عنوان مقاله: نگرش دختران جوان پیرامون فرهنگ خواستگاری به شیوه سنتی و جدید (مورد مطالعه: دانشجویان دانشکده رفاه در سال ۹۶-۱۳۹۵)
شناسه ملی مقاله: JR_MSY-17-40_011
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

طاهره جعفری - دکترای جامعه شناسی، گروه مطالعات فرهنگی، دانشکده غیرانتفاعی رفاه، تهران، ایران (نویسنده مسئول) E-mali: Jafari.۷۴۹@gmail.com
مریم کوهستانی - کارشناس ارشد مطالعات فرهنگی، دانشکده غیرانتفاعی رفاه، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
مقاله حاضر برگرفته از تحقیق دانشگاهی با عنوان "نگرش دختران جوان پیرامون فرهنگ خواستگاری به شیوه سنتی و جدید" می باشد. مراسم خواستگاری، مقدمه ای برای ازدواج و تشکیل خانواده می باشد. خواستگاری در گذشته به صورت سنتی اجرا می شده است، اما با گذشت زمان و پیچیده شدن جوامع، خواستگاری سنتی به خواستگاری جدید تغییر شکل یافته است. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی نگرش دختران جوان پیرامون فرهنگ خواستگاری به شیوه سنتی و جدید است.چهارچوب نظری استفاده شده در این مطالعه، نظریه کنش متقابل نمادین، تئوری انتخاب، نظریه مخاطره گیدنز و دیدگاه اسلام می باشد. به همین منظور از بین دانشجویان دانشکده رفاه ۱۵۰ نفر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و با روش پیمایشی از نوع توصیفی- تبینی مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است. در تجزیه و تحلیل داده های مطالعه، از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمون های کای اسکوئر و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است. مهم ترین نتایج حاکی از آن است که دختران جوان بیشتر تمایل دارند به روش جدید خواستگاری شوند و برگزاری مراسم نیز به روش جدید صورت گیرد. از بین نمونه ۱۵۰ نفری دانشجویان، ۹۰ درصد دانشجویان با نگرش جدید و ۱۰ درصد از دانشجویان با نگرش سنتی موافق هستند.همچنین، ۷/۶۴ درصد شیوه خواستگاری جدید و حدود ۳۲ درصد شیوه خواستگاری سنتی را ترجیح می دادند.

کلمات کلیدی:
واژگان کلیدی: فرهنگ خواستگاری, خواستگاری سنتی, خواستگاری جدید و نگرش دختران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1411682/