تحلیل الگوی انگارشی ارسی های مسجد نصیر الملک بر پایه تاثیرات روانشناسی محیطی بر ادراکارت روانی کاربران

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 216

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-23-8_005

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1400

Abstract:

زمینه و هدف: معماری مساجد و بناهای نظیر آن که با روان مخاطبین در ارتباط است، نیاز به شناخت بیشتر عوامل محرک در این فضاها را ضرورت می بخشد. یکی از این نمونه ها مسجد نصیرالملک است که طراحی منحصر به فرد شبستان آن به دلیل تعدد شیشه های رنگی و تاثیری که بر روی مراجعین می گذارد، بررسی اطلاعات و داده های مربوط به آن را حائز اهمیت می نماید. هدف اصلی این پژوهش دسته بندی داده های شیشه های رنگی بر اساس کد رنگی دیجیتال، دست یافتن به میانگین، واریانس و ارتباط رنگی غالب در هر دهانه، تحلیل اثر روانی رنگی ارسی های شبستان بر افراد و ارائه ی جدولی از کدهای رنگی موجود در تمامی دهانه های شبستان است.روش بررسی: با وجود حجم بالای داده های جمع آوری گردیده، تحلیل آن ها به وسیله روش های معمولی امکان پذیر نبوده، به همین دلیل روش پژوهش در این تحقیق براساس کدنویسی با زبان پایتون و کار با الگوریتم های هوش مصنوعی است، که پس از برداشت داده های مورد نیاز و انجام محاسبات پیچیده آماری، رنگ های موجود در ارسی ها جهت تحلیل به کدهای رنگی تبدیل گشته و پایگاه داد ه ای برای هر ارسی به فرم ماتریسی از اعداد در قالب کدهای رنگ  RGB تشکیل گردیده است.یافته ها: ترکیبات رنگی در ارسی های مسجد در یک پیوستگی و رابطه ریاضی بسیار دقیقی با یکدیگر قرار دارند، هر یک از این رنگ ها در رابطه ترکیبی خود تاثیرات مشخصی بر روی کاربران میگذارد که در جداول به تفصیل به آنها پرداخته شده است.بحث و نتیجه گیری: میانگین و واریانس اعداد محاسبه شده، رنگ غالب در ردیف های مختلف شبستان را به نمایش در آورده است که بر اساس آن ها پلان رنگی فضای شبستان و همچنین جدولی بر پایه اطلاعات استخراج گردبده ترسیم شده است. از طرفی نیز پیوستگی رنگ ها با یکدیگر سنجیده گشته که نشانگر وجود ارتباط مثبت و پیوستگی در میان داده ها است.

Authors

نیما شاه محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، دانشکده عمران، معماری و هنر، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

رضا باباخانی

پژوهشگر دوره دکتری، گروه معماری، دانشکده عمران، معماری و هنر، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. (مسوول مکاتبات)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Gnaji, Mahdi. Colour therapy the symbolism, use healing effects of ...
  • Barrow, M. (۱۹۶۲). Introduction to Molecular Spectroscopy (Scanned PDF). McGraw-Hill. LCCN ۶۲-۱۲۴۷۸Maxwell, J., ۱۸۷۳, ...
  • Hignett, K. (۲۰۱۸). "Physics Creates New Form of Light That Could ...
  • نمایش کامل مراجع