ارزیابی سناریوی صرفه جویی آب در راستای مدیریت یکپارچه انرژی و محیط زیست و مدل سازی آن با استفاده از نرم افزار LEAP (مطالعه موردی: سیستم انرژی پیرامون رودخانه جاجرود)

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 148

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-23-8_006

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1400

Abstract:

زمینه و هدف: افزایش روز افزون مصرف انرژی با کاهش منابع طبیعی و آلودگی محیط زیست تهدید جدی برای بشر است. لذا استفاده منطقی و برنامه ریزی در این زمینه اهمیت زیادی دارد . مطالعه حاضر با هدف مدیریت یکپارچه انرژی و محیط زیست با استفاده از نرم افزار LEAP پیرامون رودخانه جاجرود انجام پذیرفت. روش بررسی: سیستم عرضه (تولید، واردات، انتقال و توزیع برق نیروگاه برق آبی لتیان)، تقاضای آب رودخانه جاجرود( مصارف شهری، کشاورزی و صنعتی) و اثرات زیست محیطی انرژی برای محدوده مرز فیزیکی تعیین شده با بهره گیری از توانمندی های نرم افزار LEAP  مدل سازی گردید. سپس نتایج حاصل از اجرای مدل در سناریوی مرجع و سناریوی سیاست های بهینه سازی مصرف آب با راهکارهای مختلف غیر قیمتی (در بخش خانگی، کشاورزی و صنعتی) در افق ده ساله مقایسه شد. یافته ها: تقاضای انرژی در بخش آب و عرضه برق منطقه در سال پایه(۱۳۹۵) به ترتیب  بالغ بر ۴/۵۰۶ و  ۴/۵۶۰۷ میلیون کیلووات ساعت بوده است که انتظار می رود در سال ۱۴۰۵به ۲/۶۵۱ و ۹/۷۱۶۲ میلیون کیلووات ساعت تحت سناریوی مرجع برسد.  درحالی که کل تقاضای انرژی در بخش آب و عرضه برق منطقه در سناریوی صرفه جویی مصرف آب به ترتیب ۵/۴۲۲ و ۵/۷۰۲۸ میلیون کیلووات ساعت خواهد بود. انتشار دی اکسید کربن در سناریوی مرجع  از ۴۳/۶ میلیون تن در سال پایه به ۹۴/۷ میلیون تن در سال ۱۴۰۵ خواهد رسید. درحالی که تحت سناریو پیشنهادی۹۲/۷ میلیون تن خواهد شد. بحث و نتیجه گیری: با اجرای سناریوی صرفه جویی آب در منطقه مورد مطالعه، میزان مصرف آب تا ۱۰۰ میلیون متر مکعب در سال کاهش خواهد یافت. همچنین کاهش ۹/۳۲ درصدی در مصرف انرژی و ۲۰هزار تنی در انتشار گازهای گلخانه ای در سال انتهای طرح را در پی خواهد داشت که در بهبود محیط زیست حائز اهمیت می باشد.  

Authors

نازنین جوادی فرد

دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست، گروه محیط زیست، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران.

سمیرا خدیوی

استادیار، گروه محیط زیست، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران. (مسوول مکاتبات)

سعید مطهری

استادیار، گروه محیط زیست، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران.

مریم فراهانی

استادیار، گروه محیط زیست، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • EnergyInformation.irKachoii, M.S, amidpour, M., ۲۰۱۶, “An analysis of scenario about ...
  • Nyun-Bae, P., Sun-Jin, Y., Eui-Chan, J., ۲۰۱۳, "An analysis of ...
  • Pan, L.J., Xie, Y.B., Li, W., ۲۰۱۳, “Analysis of emission ...
  • Handayani, K., Yoram Krozer, Y., T Filatova, T., ۲۰۱۹. From ...
  • Wongsapai, W., Ritkrerkkrai, C., Pongthanaisawan, J., ۲۰۱۶, “Integrated model for ...
  • نمایش کامل مراجع