جاذبه های توریستی سیستان و بلوچستان

Publish Year: 1375
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 80

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SEPEHR-5-17_005

تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1400

Abstract:

تا سی سال پیش در سطح جهان، جهانگردی و سفرهای بین­ المللی حتی برای کسانی که از توان اقتصادی بالایی برخوردار بودند امری لوکس و فانتزی محسوب می ­شد در حالی که امروزه صنعت توریسم به صورت یکی از بزرگترین صنایع جهان درآمده است. تعداد جهانگردان بین­ المللی که در سال ۱۹۵۰م از ۲۵ میلیون نفر متجاوز نبوده در سال ۱۹۹۳م به بیش از ۵۰۰ میلیون نفر افزایش یافته است. در این مدت درآمد حاصل از این صنعت از ۱/۲ به ۳۰۴ میلیارد دلار رسیده است. براساس گزارش سازمان جهانی جهانگردی سهم کشورهای خاورمیانه، آسیای جنوب غربی و شمال آفریقا از این درآمد تنها ۴ درصد بوده است. در حالی که درآمد کشور اسپانیا به تنهایی بیش از درآمد نفتی تمامی کشورهای اطراف خلیج فارس و سهم کشور اندونزی معادل ۳/۳ میلیارد دلار و سهم کشور فرانسه از این صنعت نزدیک به یکصد میلیارد دلار می­ باشد. بی تردید کشور ما به دلیل برخورداری از شرایط متنوع آب و هوایی، تاریخ کهن، آثار متعدد باستانی، سیاحتی و زیارتی، مناظر بدیع، چشم اندازهای زیبای جغرافیایی و آثار هنری از نظر صنعت توریسم دارای جایگاه ویژه­ ای است که در اثر توجه بیشتر می ­تواند به زودی به یکی از قطب­ های بزرگ توریستی دنیا تبدیل گردد. اما باید توجه داشت که یکی از واقعیت های صنعت توریسم برای هر کشور آنست که این صنعت اصولا نه میمون است و نه مطرود، اگرچه تردیدی نیست که توسعه این صنعت از نظر درآمد ارزی و ارزش­ های افزوده، ایجاد اشتغال و آفرینش کار و حیات بخشیدن به اقتصادهای محلی بی­جان و تعامل فرهنگ بسیار سازنده است، ولی هرگاه این صنعت در تخریب محیط ­های طبیعی موثر بوده و به ویژه به محیط ­های فرهنگی آسیب برساند، فوق العاده ناخوشایند است لذا باید گفت علیرغم این که توسعه این صنعت در بعد فرهنگی به همبستگی بین ملت­ ها و در نهایت به صلح و تفاهم بین­ المللی می­ انجامد و از نظر اقتصادی نیز منابع بیشماری را بدنبال دارد، اما در بعضی از محافل بین ­المللی به خاطر برخی از اثرات منفی، نسبت به رشد و توسعه آن با نگرانی و تردید می­ نگرند. سعی این مقاله برآن است تا صنعت توریسم را در ایران و استان سیستان و بلوچستان مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.

Authors

حسن بیک محمدی

استادیار دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سرویس فرهنگی، کتاب آمار جهانگردی ((W.T.O­ و بنیاد مستضعفان و ...
  • روزنامه همشهری ۸ تیرماه، سال ۱۳، ص۱۱ ...
  • ویژه نامه سمینار اصفهان و جاذبه­های ایرانگردی و جهانگردی، خرداد ...
  • گزارش جهانگردی خارجی ایران، سال ۱۳۷۰، وزارت فرهنگ و ارشاد ...
  • روزنامه کیهان مورخ ۱۹/۴/۷۴ ...
  • ایرج افشار(سیستانی)، نگاهی به سیستان و بلوچستان، انتشارات امین خضرانی ...
  • بیک محمدی، حسن، تحلیل­های مکانی جمعیت در سیستان و بلوچستان، ...
  • مجله گردش، نشریه ایران شناسان ایرانگردان، جهانگردان، شماره ۱۳، ص۵ ...
  • منبع شماره۵، ص۲۶۸ ...
  • سام آرا، عزت ا...، مددکاری اجتماعی بافرد، انتشارات رشد تهران۱۳۷۰ ...
  • جغرافیا و صنعت توریسم، دکتر رضوانی، انتشارات پیام نور، تهران ...
  • نمایش کامل مراجع