باروری ابر، فن آوری جدید

Publish Year: 1381
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 104

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SEPEHR-11-44_004

تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1400

Abstract:

تحت اختیار درآوردن پدیده ­های جوی و تغییران آن از قبیل ایجاد باران مصنوعی در سالهای کم بارانی و خشکسالی و جلوگیری از تگرگ های مضر و مه و تقلیل شدت طوفان ها از دیرباز آمال و آرزهای انسان بوده است. بدین ترتیب که در نیم قرن گذشته تکنولوژی باروری ابر دریچه­ های امیدی برروی آمال و آرزهای او گشوده است. پژوهش ­های اولیه برای تحریک ابر و ایجاد باران در آلمان توسط Wegner، در اتحاد جماهیر شوروی سابق به وسیله Vilkevitch و در هلند توسط Veraart صورت گرفته است. تولید باران مصنوعی کم کم مورد توجه سایر کشورها قرار گرفت و در سال ۱۹۳۳، T.Bergeron وجود بلورهای یخ و قطرات کوچک بسیار سرد را یکی از عوامل اصلی باران تشخیص داد و پژوهش های زیادی متعاقب آن انجام گرفت. از این رو بارور نمودن ابرها و تولید باران مصنوعی در بسیاری از کشورهای جهان مورد آزمایش قرار گرفت و تکنولوژی مذکور به عنوان یکی از راه های استحصال آب در بسیاری از کشورها، خاصه آنانی که بحران آب در پیش روی دارند؛ مطرح گردید و هر ساله در فصول مناسب طبق برنامه­ ای منظم، اقدام به اجرای عملیات باروری می­ نمایند و در پایان دوره کاری، با استفاده از روش های آماری و ریاضی، عملیات را مورد ارزیابی قرار می­ دهند و راندمان افزایش بارش را محاسبه می ­کنند. به علاوه پژوهش ­های بیشتر پیرامون سیستم­ های جوی، فیزیک ابرها، رفتار ابر؛ اهمیت اقتصادی و اجتماعی تحریک صنوعی ابرها و ایجاد باران، مواد شیمیایی مختلف مورد استفاده برای تزریق در ابرها؛ روشهای اجرای کار و شناخت موقعیت و شرایط جوی مناسب اجرای عملیات باروری ابر و افزایش راندمان عملیات نیز در راستای اهداف مطالعات مذکور می­ باشد.

Authors

مریم احمد پور

کارشناس ارشد جغرافیای طبیعی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • خوشنویس اسحق، محمودی محمود، ترجمه ریزشهای جوی وبارانهای مصنوعی، تالیف ...
  • جاه­کوتاهی سیروس، تعدیل آب و هوا از طریق باروری ابر، ...
  • وزارت نیرو، مرکزملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها، گزارش شماره ...
  • A, Gain, Cloud seeding Technology, Department of Atmospheric sciences the ...
  • نمایش کامل مراجع