CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رویکرد فرهنگی ایالات متحده امریکا در عراق ۲۰۱۴ (تحلیل محتوای فعالیت های آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده در عراق)

عنوان مقاله: رویکرد فرهنگی ایالات متحده امریکا در عراق ۲۰۱۴ (تحلیل محتوای فعالیت های آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده در عراق)
شناسه ملی مقاله: JR_PRIW-5-4_001
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

غلامرضا خواجه سروی - گروه علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی
محمد باقر حکیم - مطالعات عراق دانشگاه تهران
داریوش درویشی - معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(ع)

خلاصه مقاله:
جنگ سال ۲۰۰۳ عراق آغاز نفوذ و اثرگذاری همزمان سخت و نرم ایالات متحده بر این کشور بود. پس از خروج نظامیان امریکایی و اتمام حضور فیزیکی و سخت ایالات متحده در عراق، این کشور نفوذ خود را از طریق دیپلماسی فرهنگی و قدرت نرم استمرار داد. آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده به عنوان یکی از اصلی ترین ابزارهای دیپماسی فرهنگی در کشورهای در حال توسعه و به خصوص عراق از همان سال ۲۰۰۳ فعالیت های خود را در عراق آغاز کرد. در سال ۲۰۱۴ این آژانس فعالیت هایش را در قالب ۸ پروژه اصلی برگزار کرده بود. در این مقاله ضمن تبیین تغییر رویکرد ایالات متحده پس از خروج نظامی از عراق، با روش تحلیل محتوا به بررسی فعالیت های آژانس در سال ۲۰۱۴ پرداخته شد و بر اساس آن رویکرد فرهنگی ایالات متحده در عراق ۲۰۱۴ استنباط شد. تمرکز آژانس بیشتر بر آموزش کادر اجرایی- مدیریتی و مسئولین حکومتی عراق بوده است و اغلب آموزش های کارگاهی اجرا شده است. پرداختن به مسئله بیکاری و مهارت آموزی نیز در اولویت این آژانس بود. تمرکز بر فعالیت های مرتبط با حوزه سیاسی و همچنین فعالیت بالا در استان های توسعه یافته بغداد، اربیل و بصره نیز در برنامه ها برجسته بود. حمایت از برخورد عادلانه با اقشار آسیب پذیر و ممانعت از تضییع حقوق آن ها از دیگر اولویت های آژانس بود. هماهنگی بسیار بالا با مسئولین عراق منجر به آن شده بود که نهادهای حکومتی عراق بیشترین پشتیبانی را از فعالیت های آژانس داشته باشند.

کلمات کلیدی:
United States of America, Unites States Agency for International Development, Cultural Diplomacy, Soft Power., ایالات متحده امریکا, عراق, آژانس توسعه ایالات متحده USAID, دیپلماسی فرهنگی, قدرت نرم.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1417834/