بحران کرونا: ایران در آینه آزمون: رویکردی تطبیقی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 224

This Paper With 31 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IAMS-16-62_004

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1400

Abstract:

بحران­­ها جزئی جدایی­ناپذیر از حیات بشری هستند که به صورت غیرقابل پیش بینی رخ داده و سیستم را با مسائل عدیده­ای مواجه می­نمایند. کروناویروس از بحران­های اخیر حوزه سلامت است که  از کشور چین آغاز و با انتقال به سایر کشورها، موجب یک همه­گیری در جهان گردید. لازمه عبور موفقیت­آمیز از این بحران و سایر بحران­ها، اقدام عالمانه توسط سیستم­های درگیر است. از این رو، این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه عملکرد کشور ایران با دو کشور کره جنوبی و ویتنام در زمینه مدیریت بحران کرونا ویروس، با رویکردی کیفی و روش تطبیقی- تحلیلی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش کشورهای در حال توسعه درگیر با ویروس کرونا بوده­اند که عملکرد نسبتا مطلوبی در مدیریت این بحران داشته­اند. با توجه به هدف پژوهش، به صورت قضاوتی کشورهای کره جنوبی و ویتنام به عنوان نمونه انتخاب گردیده­اند. ابزار گردآوری اطلاعات مراجعه به اسناد و مدارک بوده است. یافته­ها نشان می­دهد که مدیریت بحران اثربخش، مستلزم کاربرد شیوه مدیریت آمرانه حین بحران، تمرکز در جمع­آوری و توزیع اطلاعات، مدل حکمرانی همکارانه قبل از بحران، شفافیت، همکاری های بین سازمانی، مدیریت فضای مجازی و فرهنگ سازی قبل از بحران می­باشد.

Authors

رضا واعظی

استاد گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

اشرف میرزایی

دانشجوی دکتری خط مشی گذاری و تصمیم گیری عمومی، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

زهرا پورامینی

دانشجوی دکتری مدیریت رفتار سازمانی و منابع انسانی، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.